POLITICA 11 septembrie 2019

Scandal în Camera Deputaților, din cauza lui Octavian Goga

de Covasna Media | 4095 vizualizări

Liderul deputaţilor PMP, Marius Paşcan, a solicitat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, ca proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului de deputat al lui Octavian Goga, ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti definitive de condamnare, să fie mutat la începutul ordinii de zi, de pe poziţia 38 pe poziţia 3, propunerea fiind respinsă prin vot de plenul Camerei.

El a spus că Octavian Goga fost condamnat penal, cu drepturile electorale interzise, în urmă cu un an şi că PMP a solicitat în repetate rânduri încetarea mandatului.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a criticat votul, menţionând că este vorba despre încetarea mandatului unui deputat care este condamnat şi are drepturile electorale interzise.

„Solicitarea pe care PMP a făcut-o este aceea că o persoană deja condamnată să nu mai fie membru al Camerei Deputaţilor. Vi se pare atât de mult? Este o solicitare atât de deplasată?”, a întrebat Turcan.

Ea a spus că PSD nu şi-a schimbat optica şi protejează în continuare infractorii.

„Este revoltător cum protejaţi un infractor condamnat, care are interzicerea drepturile electorale”, a adăugat Turcan.

Liderul deputaţilor USR, Stelian Ion, a afirmat, la rândul său, că USR susţine propunerea PMP şi că la fiecare şedinţă de plen va veni cu aceeaşi solicitare de a se discuta proiectul de încetare a mandatului de deputat al lui Octavian Goga.

„La fiecare şedinţă vom veni cu aceeaşi solicitare până înţelegeţi că nu puteţi face scut pentru colegul dumneavoastră care are o condamnare. Astfel de tertipuri şi procedee denigrează şi aduce atingere gravă instituţiei Parlamentului. În momentul în care parlamentari se abţin la o decizie de a respecta o hotărâre judecătorească se aduce atingere gravă acestei instituţii”, a subliniat Stelian Ion.

În replică, deputata PSD Carmen Mihălcescu, vicepreşedinte al Camerei, care a condus şedinţa, a explicat că nu a fost un vot pentru ca acest proiect să nu fie discutat.

„Noi nu ne-am abţinut să discutăm această chestiune. A fost un vot ca acest proiect să nu urce pe punctul 3, nu a fost un vot împotriva acestui proiect. Nu puteţi să aberaţi în acest mod”, a transmis Mihălcescu.

Octavian Goga a fost ales deputat pe listele PMP, dar a trecut la PSD.

Sursa: stiripesurse.ro

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.