POLITICA 28 octombrie 2010

S-a dat startul în cursa pentru Primăria din Boroşneul Mare

de Covasna Media | 450 vizualizări

Pentru alegerile în funcția de primar al comunei Boroşneul Mare, care vor avea loc în 28 noiembrie, s-au înscris până acum doi candidaţi.

Partidul Civic Maghiar (PCM) şi-a lansat oficial candidatul la funcţia de primar al comunei Boroşneul Mare în persoana lui Girtler Gyula. Acesta are 49 de ani, iar din 1983 lucrează în comună, susținând că a avut până acum ocazia să cunoască toate problemele comunei în care locuieşte. Girtler Gyula spune că din anul 1990 este administrator de firmă și că ştie cum să împartă fondurile pentru a dezvolta şi această localitate. Candidatul PCM doreşte să investească în infrastructura din comună şi să atragă câţiva investitori străini sau locali pentru a crea noi locuri de muncă.

„Foarte multe probleme pot fi rezolvate fără a cere finanţare din exterior. Până acum nu s-a ocupat nimeni de dezvoltarea comunei şi de aceea aceasta este acum codaşă la investiţii”, a explicat Girtler. Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Jozsef, spune că organizaţia pe care o conduce va susţine toate proiectele care vor veni de la Boroşneul Mare şi îl va ajuta pe primar să gestioneze problemele acesteia.

Şi UDMR are candidat

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat că în urma alegerilor din  organizaţia locală a Uniunii s-a stabilit „un candidat viabil” pentru fotoliul de primar al acestei comune. Candidatul UDMR este Lorincz Kalman, de 56 de ani, de profesie inginer. Tamas Sandor a motivat această alegere din prisma experienţei candidatului în domeniul zootehniei, activitate predominantă în comuna Boroşneul Mare. Totodată Tamas Sandor a mai menţionat că Lorincz Kalman locuieşte de 30 de ani în comună, timp în care s-a confruntat cu problemele cetăţenilor şi a căutat modalităţi de rezolvare a acestora.

PDL zice „pas”, iar PNL nu a luat încă o decizie

Liderul PDL Covasna, Dan Manolăchescu, a anunțat că organizaţia pe care o conduce nu va lansa un candidat propriu, dar nu este exclusă o eventuală susținere a unuia dintre candidații care vor aspira la fotoliul de primar.

Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja, a declarat că nu încă nu s-a luat o decizie cu privire la acest lucru.

„Încă nu am adunat toate datele din această comună şi nu ştim în ce luptă politică ne-am angrena. După ce vom finaliza analiza, iar dacă aceasta va fi favorabilă, cel mai probabil vom înscrie şi noi un candidat la funcţia de primar”, a declarat Obreja.

Fostul primar, Bartha Laszló, care a decedat pe 28 septembrie în urma unui stop cardiac, avea 59 de ani și câștigase alegerile din 2008 din partea UDMR.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.