POLITICA 5 aprilie 2022

Reacțiile politicienilor UDMR din Covasna, după victoria FIDESZ din Ungaria

de Diana Pantelimon | 14999 vizualizări

Viktor Orbán și al său partid FIDESZ câștigă din nou, în țara vecină, alegerile parlamentare. Mai mulți reprezentanți UDMR (partid aliat cu FIDESZ) au transmis prin intermediul rețelei de socializare Facebook mesaje de felicitări, printre care și politicienii UDMR covăsneni.

În urma alegerilor legislative din Ungaria, care au avut loc duminică, 3 aprilie a.c., Viktor Orbán a obţinut un al patrulea mandat consecutiv de premier, la o mare diferenţă de voturi faţă de opoziţie.

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) a trimis din țara noastră, prin Consulatul General al Ungariei, un total de 132.506 de voturi, cu 38.307 de voturi mai mult decât în 2018.

„Felicitări partidului Fidesz și felicitări lui Viktor Orbán, prim-ministrul națiunii maghiare! Ungaria va avea un guvern național, un guvern care aparține tuturor maghiarilor din Bazinul Carpatic. Mulțumim tuturor maghiarilor care au participat la alegeri și au votat pentru continuitatea politicii naționale, pentru pacea, securitatea și viitorul Ungariei“, a transmis prin intermediul Facebook primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Totodată, deputatul UDMR Covasna Miklós Zoltán mulțumește pentru încrederea celor care au votat și felicită partidul câștigător.

Deputatul UDMR Covasna Könczei Csaba felicită și el partidul câștigător: „Fidesz ajunge în Parlament cu o majoritate de două treimi! (...) Felicitări pentru succes și îi doresc guvernului maghiar să construiască în mod înțelept și în pace: aceasta este întotdeauna cea mai mare sarcină!“

„Dublii cetățeni româno-maghiari s-au adresat cu încredere personalului UDMR.  Marea majoritate a celor cu drept de vot au încredințat UDMR livrarea voturilor. Vă mulțumim pentru încredere“, a transmis deputatul UDMR Benedek Zakariás.

„Toate voturile depuse la noi au ajuns la timp la Consulatele din Miercurea Ciuc și Cluj-Napoca! Mulțumesc Ținutului Secuiesc“, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor.

Rezultatele preliminare ale alegerilor din Ungaria arătau luni că partidul lui Viktor Orbán, Fidesz, conducea cu 53,1% din voturi, față de 35% voturi pentru alianța de opoziție a lui Marki-Zay. Pe baza acestor rezultate preliminare, Fidesz va avea în Parlament 135 de locuri, o majoritate de două treimi. Alianța de opoziție va avea 56 de locuri, iar partidul de extremă-dreapta, Patria Noastră, 7 locuri.

Potrivit Digi24.ro, victoria lui Viktor Orbán a fost felicitată luni de liderul Vladimir Putin, „care speră la o consolidare a „parteneriatului” dintre Moscova și Budapesta”. 

„Putin şi Orban au de mult timp relaţii amicale, în ciuda numeroaselor crize între Moscova, de o parte, şi UE şi NATO, de cealaltă parte, Ungaria fiind membră a ambelor organizaţii.

Premierul Ungariei, suveranist şi conservator, afişează în general o mare apropiere de Moscova în multe dosare. El a devenit, de-a lungul anilor, liderul din UE cel mai aliniat cu Kremlinul”, scrie site-ul de știri. 

Sursa foto: magyarnemzet.hu (MTI/Koszticsák Szilárd)

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.