POLITICA 17 iunie 2010

Rămas fără subordonaţi şi drept de semnătură, Viceprimarul Balint Jozsef îşi donează salariul

de Covasna Media | 662 vizualizări

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Balint Jozsef (PCM), a decis, după ce a rămas fără oameni în subordine, în urma modificării organigramei Primăriei, să îşi doneze salariul pentru două familii nevoiaşe, menţionând că face acest lucru pentru a nu fi acuzat că încasează „bani nemunciţi“.

Balint Jozsef a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că şi luna aceasta o să îşi doneze salariul deoarece în continuare nu mai are niciun angajat în subordine şi nici drept de semnătură, adăugând că vrea să evite să fie acuzat că încasează aceşti bani „nemunciţi“, transmite corespondentul Mediafax.

Balint a subliniat că din salariul pe care îl va primi pe luna iunie va dona 500 de lei pentru două familii nevoiaşe, iar cu diferenţa, neprecizată, va contribui la construirea unei noi biserici reformate pe strada Lăcrămioarei din Sfântu Gheorghe, unde în prezent există doar o capelă, care a devenit neîncăpătoare pentru enoriaşi.

Viceprimarul a menţionat că la fel a procedat şi cu salariul pentru lunile aprilie şi mai, doar că atunci a plătit parţial datoria Primăriei către o firmă, care a efectuat lucrări de reparaţii la noul birou de taxe şi impozite.

Viceprimarul Balint Jozsef a rămas fără oameni în subordine în urma modificării organigramei Primăriei, iar consilierii locali ai partidului au reclamat „manipulaţii ilegale“ în acest caz.

Balint a fost demis la începutul lunii decembrie 2009, proiectul de hotărâre iniţiat în acest sens de către primarul UDMR, Antal Arpad, fiind votat de către consilierii locali ai UDMR, PNL şi PSD. Ulterior, Balint a contestat în contencios administrativ, la Tribunalul Covasna, hotărârea privind demiterea sa, cerând instanţei anularea hotărârii şi suspendarea acesteia pe timpul judecăţii, precum şi repunerea sa în funcţie. Ca urmare, Balint a revenit pe post în martie, după ce Tribunalul Covasna a decis suspendarea hotărârii CL, pe timpul procesului.

Mediafax

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.