POLITICA 11 octombrie 2012

PSD Covasna și-a stabilit candidaţii pentru Parlament

de Covasna Media | 406 vizualizări

Deputatul Horia Grama va candida pentru un nou mandat, iar la Senat va candida Rădiţa Palela.

Comitetul Executiv al PSD Covasna a decis candidații pentru alegerile parlamentare din luna decembrie, în urma unei întruniri recente la care au participat și au votat 29 dintre cei 35 de membri. Astfel, candidatul pentru Colegiul 4 la Camera Deputaților (zona Întorsura Buzăului – Covasna) va fi actualul deputat și lider al filialei județene, Horia Grama, iar candidatul în Colegiul 1 pentru Senat (zona Sfântu Gheorghe – Baraolt) a fost desemnată Rădița Palela. Horia Grama a declarat că susține candidatula Rădiței Palela ca urmare a profesionalismului și seriozității acesteia, precum și ca recunoaștere a notorietății pe care aceasta o are.

În ceea ce privește propria sa candidatură, Horia Grama a arătat că o consideră firească odată cu experiența pe care o are în partid, fiind membru de aproape 20 de ani, perioadă în care a parcurs toate etapele până să ajungă la conducerea filialei județene.

„Am parcurs cam toate etapele devenirii ca om politic și am răspuns de toate campaniile electorale din 1996 încoace. Am prin activitatea mea experiența și pregătirea necesare ca să îndeplinesc încă un mandat de deputat și doresc în mod special ca toate cunoștințele acumulate să le valorific în primul rând pentru cetățenii români, dar și pentru restul cetățenilor acestui județ. Aflat la putere sau în opoziție, PSD s-a străduit mereu să reprezinte interesele românilor, iar prin poziția pe care o avem acum local și central consider că am experiența pentru a-mi aduce aportul în sprijinirea primarilor, mai ales că toate previziunile arată că PSD va continua să se afle la Guvernare și după alegerile din decembrie”, a declarat Horia Grama, care a admis că are și frustrări legate de mandatul pe care îl va încheia în curând, mai ales pentru că trei ani și jumătate s-a aflat în Opoziție și nu a putut face foarte multe pentru cei pe care-i reprezenta.

Obiectiv de peste 50%

În ceea ce privește obiectivul pentru alegeri, Grama a mărturisit că și-a propus câştigarea mandatului de deputat cu 51% din voturile celor din Colegiul 4, iar în acest sens a arătat că românii, care reprezintă 60% din acest Colegiu, vor trebui să se mobilizeze, astfel încât să nu existe surpriza ca maghiarii, restul de 40%, să dea deputatul din partea UDMR și/sau altor formațiuni maghiare.

Pe plan local și actual, Horia Grama a anunțat că s-a reușit înființarea unui punct de lucru al Administrației Finanțelor la Întorsura Buzăului, după ce anul trecut a fost desființată Direcția de aici. Punctul de lucru va funcționa cu trei lucrători și, din ceea ce susține deputatul, ar putea deveni funcțional de săptămâna viitoare. În aceeași idee, Horia Grama a arătat că din nevoia ca instituțiile publice să se afle cât mai aproape ce cetățean, va fi demarat și un program de deplasare în teritoriu la Întorsura Buzăului sau în alte zone mai îndepărtate ale județelor a unor reprezentanți ai diverselor instituții, cum ar fi Casa de Pensii, Casa de Asigurări de Sănătate, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă și altele.

Referindu-se la declarațiile liderului UDMR Sfântu Gheorghe, primarul Antal Árpád, care susține că prefectul Codrin Munteanu ar trebui să-şi ceară scuze față de secui, Horia Grama a ținut să puncteze faptul că PSD nu a avut niciodată acțiuni antimaghiare. În plus, legat strict de Munteanu, Grama s-a arătat convins că prefectul nu ar fi putut face erori, mai ales că este un jurist specializat pe administrație.

„Domnul Antal Árpád încearcă să provoace o dispută publică pentru mai multă notorietate și susținere politică și nu cred că prefectul Munteanu va intra în acest joc. Antal mizează des pe tehnici de provocare a disputelor, mai ales pe chestiuni etnice. Eu i-aș solicita să se ocupe mai mult de administrație și mai puțin de politică, mai ales că alegerie locale s-au încheiat”, a punctat Horia Grama.

(monicavajna.wordpress.com)

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.