POLITICA 25 februarie 2020

PRO România Întorsura Buzăului şi-a anunţat candidatul la primăria oraşului

de Covasna Media | 4203 vizualizări

În aceeaşi zi a avut loc şi constituirea legală a filialei PRO România Întorsura Buzăului

Candidatul pentru Primăria Oraşului Întorsura Buzăului din partea organizaţiei politice PRO România Întorsura Buzăului este Cătălin Morar, fost consilier local şi judeţean, actualmente angajat al Gărzii Forestiere Braşov.

Înainte de lansarea candidaturii, a avut loc procedura de formare legală a filialei locale PRO România Întorsura Buzăului, iar, total neaşteptat, filiala locală aparţine de PRO România Braşov.

„În momentul în care grupul de inițiative care mi-a solicitat să candidez şi să fiu de acord să fim o echipă în susţinerea candidaturii la primar, la Consiliul Local, în acel moment la Sfântu Gheorghe (n. red. PRO România Covasna) nu exista desemnat un preşedinte. Cunoscând organizaţia PRO România Braşov, ştiind-o una puternică, am zis să încerc să apelez la conducerea organizaţiei respective să cer o soluţie. Întâi a fost ideea de a intra în PRO România a întregii echipe, după care trebuia rezolvată problema formării legale a organizaţiei, ori dacă la Sfântu Gheorghe nu aveam cu cine să discutăm, am zis să mergem la Braşov. Braşovul a obţinut derogare să se ocupe de înfiinţarea organizaţiei până la numirea unei conduceri la Sfântu Gheorghe. În continuare noi am cerut sprijin, Braşovul având o organizaţie puternică, să ne acorde consiliere şi în acest moment, chiar dacă la Sfântu Gheorghe s-a format o conducere”, ne-a spus candidatul pentru funcţia de primar al Oraşului, Cătălin Morar.

Candidatura lui Cătălin Morar a fost propusă de preşedintele organizaţiei PRO România Întorsura Buzăului, Mircea Morar. Toţi cei care au participat la şedinţă au fost de acord cu propunerea, iar astfel Cătălin Morar a fost ales în unanimitate de colegii săi să candideze la funcţia de primar al Oraşului covăsnean.

 „Clasa politică care ne conduce astăzi a avut timp 12 ani să demonstreze că poate să gestioneze resursele acestui oraş, a demonstrat că este incapabil. Ne este câteodată frică să mergem noaptea pe stradă, ne e ruşine că ajungem acasă cu pantofii murdari.Vrem alt primar, un primar mai tânăr, mai capabil, cu un trecut curat, fără să fi avut niciun fel de probleme care să îi păteze personalitatea”, a transmis Mircea Morar.

Infrastructura şi dezvoltarea locală, principalele obiective

Întrebat care ar fi principalul obiectiv în eventualitatea în care ar câştiga alegerile de la Întorsura Buzăului, Cătălin Morar a spus că infrastrucura va fi o preocupare permanentă, însă dezvoltarea locală trebuie şi ea prioritizată.

„Consider că infrastructura oraşului trebuie modernizată, dar las acest aspect să fie o activitate curentă, să ne preocupe permanent şi să fim zi de zi ocupaţi de acest lucru. Mă gândesc foarte mult şi la dezvoltarea oraşului, ar trebui să elaborăm o strategie de dezvoltare ca să nu avem în continuare o strategie de dezvoltare aprobată în Consiliul Local care să semene cu o strategie de dezvoltare cu a unei comune sau a unui alt oraş. Trebuie să ne gândim la ce oportunităţi oferă zona, la ce oportunităţi oferă oamenii din zona noastră, pentru dezvoltarea economică şi pentru prosperitatea cetăţenilor noştri”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, Cătălin Morar.

Cătălin Morar are experienţă în ceea ce priveşte campaniile electorale

Candidatul la Primăria din Întorsura Buzăului nu este la prima experienţă electorală. Acesta spune că încă din anul 2004 a fost „aproape de cei care au organizat campanii electorale”.

„Pot să spun că am fost încă din 2004 aproape de cei care au organizat campanii electorale pentru funcţia de primar, pentru funcţiile de consilieri locali. Din 2004 am fost consilier local 2 mandate, nu a fost complet al doilea mandat, căci în 2009 când am fost numit director la Agenţia de Protecţie a Mediului mi-am dat demisia. Am amânat o candidatură, am fost în faţa unei propuneri în anul 2015, din partea unui partid puternic, în idea de a se pregăti alegerile din 2016”, spune Cătălin Morar.

În cadrul aceleaşi întâlniri, Dorin Enea, membru în PRO România Braşov, le-a transmis noilor membri de partid să încerce să întărească permanent organizaţia, să se ferească de atacuri „murdare” şi să promită exact cât pot face, dar şi că unul dintre obiectivele partidului este acela de a convinge tineretul să rămână în ţară.

David Leonard Bularca

 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.