POLITICA 9 august 2019

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe: Statul nu a făcut tot ce se putea pentru siguranţa cetăţeanului

de Agerpres | 1180 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că statul român nu a făcut tot ce se putea face pentru siguranţa cetăţenilor, opinând că guvernele din ultimii 30 de ani au pus pe primul plan voturile şi abia apoi oamenii.

„Eu sunt un adept al ideii de siguranţă a cetăţenilor. (...) Cred că acest stat nu a făcut tot ce se putea face pentru ca un cetăţean să se simtă în siguranţă în România. Şi acum, dincolo de tragedia de la Caracal, unde cred eu că se vede doar vârful icebergului, problemele sunt de sistem, ţin de politici publice, ţin de felul în care s-a raportat sau s-au raportat guvernele la cetăţeni în ultimii 30 de ani, de felul în care întotdeauna pe locul întâi a fost votul şi doar pe locul doi omul. (...) Deci, dacă oricine face astăzi o analiză şi se uită în bugetul ţării cât la sută din buget merge, pe de o parte, pe forţele de ordine sau ceea ce se numeşte sistemul de apărare naţională, iar, pe de altă parte, pe cheltuieli sociale, sunt absolut convins că, dacă adunăm aceste două cheltuieli, România iese pe locul întâi la nivel internaţional şi, totuşi, omul nu se simte în siguranţă pe stradă. Este o problemă foarte, foarte serioasă, pentru că s-au pompat foarte mulţi bani în tot ce înseamnă Poliţie, Jandarmerie, servicii secrete şi aşa mai departe, însă nu au fost puse în slujba omului acestei instituţii, nu au fost puse în slujba cetăţeanului simplu, ci, de foarte multe ori, au fost puse în slujba unor politicieni. Şi, în loc să se ocupe de interesul cetăţeanului simplu, s-au ocupat de interesele unor politicieni sau de multe ori aceste lucruri s-au legat”, a declarat joi, pentru AGERPRES, primarul Antal Arpad.

Acesta a mai spus că nu este normal ca în secolul XXI banii publici să fie cheltuiţi pentru „monitorizarea comunităţii maghiare”, să se permită cumpărarea cartelelor prepay fără a se şti cine sunt proprietarii acestora şi nici faptul că sunt încurajate, prin politici publice, familiile care trăiesc pe „spinarea copiilor”.

„Cineva nu am vrut să se rezolve aceste probleme. (...) Toate politicile publice construite în ultimii 30 de ani, în care au fost sprijiniţi, finanţaţi cei care au vrut să trăiască nu pentru copiii lor, ci pe spinarea copiilor lor, dacă se poate spune aşa, nu poate face ca un stat să fie performant în aceste condiţii. Este exclus. (...) Nimeni nu vorbeşte despre faptul că fetiţe de 13 ani nasc, în Uniunea Europeană suntem pe primul loc în ceea ce priveşte naşterile la fete sub 16 ani. Deci, aici vorbim despre nivel de cultură, nivel de civilizaţie, de infracţionalitate. Nu trebuie să ieşim din judeţul Covasna ca să ne întâlnim cu aceste probleme, nu trebuie ieşim nici din oraş. (...) Sunt zone în România, întrebaţi Jandarmeria, în care nu au curajul să intre. (...) Ce stat este acela care nu ştie unde are câteva sute de copii dispăruţi? (...) Acestea sunt problemele reale ale României”, a concluzionat Antal Arpad.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.