POLITICA 19 septembrie 2017

Primăriile ar putea avea probleme cu salariile şi investiţiile, neprimind bani la rectificare

de Agerpres | 614 vizualizări

Mai multe primării din judeţ riscă să nu poată plăti salariile angajaţilor şi să nu poată asigura contribuţia proprie la proiectele europene, din cauza faptului că nu au primit bani la rectificarea bugetară, afirmă conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Covasna.

Într-un comunicat de presă, remis luni AGERPRES, conducerea CJ menţionează că este pentru prima dată, după mulţi ani, când primăriile nu primesc bani la rectificarea bugetară din toamnă.

Potrivit acestuia, conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 63/2017, judeţului Covasna i s-au alocat 2. 389.000 lei, din care 1.337.000 lei pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului, 170.000 lei pentru finanţarea cheltuielilor centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap şi 882.000 lei pentru programul "Corn şi lapte".

'Nici consiliile judeţene şi nici primăriile nu au primit bani în urma rectificării bugetare, lucru care nu s-a întâmplat de mulţi ani. Comunele şi oraşele au aşteptat rectificarea bugetară din această toamnă pentru că din banii primiţi ar fi putut asigura contribuţia proprie la proiectele europene, astfel ar fi putut să folosească aceste sume şi anul viitor. Şi în judeţul Covasna există primării comunale unde este de aşteptat să apară probleme cu plata salariilor sau este posibil să se blocheze investiţiile planificate. Deocamdată planurile de dezvoltare şi funcţionarea Consiliului judeţean nu este sunt afectate de faptul că, de această dată, Guvernul a aprobat bani numai pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului şi a Programului lapte şi corn', a declarat vicepreşedintele CJ Covasna, Henning László, citat în comunicat.

Conducerea CJ se aşteaptă ca Guvernul să realizeze o nouă rectificare bugetară până la finalul anului, în care să includă şi primăriile.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.