POLITICA 30 noiembrie 2010

Primăria Boroşneul Mare, câştigată de UDMR

de Covasna Media | 336 vizualizări
Patru candidaţi sau „bătut“ duminică pentru fotoliul de primar al comunei Boroşneul Mare. Lupta strânsă din campanie a fost dată între candidatul PCM - Girtler Gyula şi candidatul UDMR – Lorincz Kalman, fotoliul de primar fiind câştigat de cel din urmă cu 59% din voturile populaţiei care s-a prezentat la vot. Lorincz Kalman intenţionează să analizeze situaţia din satele aparţinătoare şi să demareze conceperea proiectelor pentru

Patru candidaţi sau „bătut“ duminică pentru fotoliul de primar al comunei Boroşneul Mare. Lupta strânsă din campanie a fost dată între candidatul PCM - Girtler Gyula şi candidatul UDMR – Lorincz Kalman, fotoliul de primar fiind câştigat de cel din urmă cu 59% din voturile populaţiei care s-a prezentat la vot.

Lorincz Kalman intenţionează să analizeze situaţia din satele aparţinătoare şi să demareze conceperea proiectelor pentru dezvoltarea comunei.

„Ca fost angajat al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală voi încerca să fac cât mai multe proiecte pentru această comună şi să arătăm lumii că se poate face şi altceva. Din păcate fostul primar fiind mai mult bolnav nu a reuşit să facă treabă şi proiectele dânsului au fost abandonate. Începând din decembrie voi începe să fac puţină ordine prin Primărie pentru ca fiecare să ştie ce are de făcut ”, a explicat Lorincz Kalman.

UDMR susţine că nu a cumpărat alegerile

Cei patru candidaţi la Primăria din comună au reuşit să scoată peste 1.300 de oameni la vot, un record din acest punct de vedere după părerea preşedintelui UDMR Covasna, Tamas Sandor.

Candidatul UDMR a strâns 59% din voturi, candidatul PCM 23%, PNL 16,7%, iar candidatul de la PRM a adunat mai puţine voturi decât buletinele anulate - 15 voturi au fost anulate şi 11 oameni au votat candidatul PRM.

În ceea ce priveşte acuzaţiile aduse de celelalte partide, Tamas Sandor a spus că nu s-ar fi încercat cumpărarea alegerilor deoarece „UDMR nu se coboară la acest nivel şi este inacceptabil un astfel de comportament”.

Mai mult, Tamas Sandor spune că cu două zile înainte de alegeri celelalte partide au împărţit mici, bere, pături şi îngrăşământ chimic pentru pământ.

„Noi nu am recurs la asemenea gesturi josnice şi nu am încercat să îi cumpărăm pe romi pentru a fi siguri că vom câştiga. Poate că am fi avut cu 100 de voturi în plus dar noi am vrut să fie o cursă corectă pe care am şi câştigat-o. Negăm toate acuzaţiile aduse prin presă deoarece nu sunt fondate şi nu au dovezi în acest sens. Abia săptămâna asta începem să distribuim ajutoarele sociale venite de la Uniunea Europeană. Dacă făceam acest lucru în timpul campaniei aş fi înţeles, dar aşa, să fie sănătoşi“, a declarat Tamas Sandor.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.