POLITICA 10 iulie 2009

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama: UDMR vrea să controleze tot

de Covasna Media | 591 vizualizări
În opinia liderului PSD Covasna, proasta colaborare cu UDMR la nivel local se datorează Uniunii, care vrea să controleze tot

Conducerea PSD Covasna susţine că proasta colaborare cu UDMR pe plan local se datorează Uniunii, care nu îi consultă în privinţa niciunei strategii locale şi vrea să controleze tot. Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a afirmat că organizaţia lor a fost mereu deschisă la colaborare, dar pe de altă parte s-a lovit de un ermetism al instituţiilor publice locale conduse de UDMR care exclud consilierii PSD sau PD-L de la luarea unor decizii sau

În opinia liderului PSD Covasna, proasta colaborare cu UDMR la nivel local se datorează Uniunii, care vrea să controleze tot

Conducerea PSD Covasna susţine că proasta colaborare cu UDMR pe plan local se datorează Uniunii, care nu îi consultă în privinţa niciunei strategii locale şi vrea să controleze tot.

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a afirmat că organizaţia lor a fost mereu deschisă la colaborare, dar pe de altă parte s-a lovit de un ermetism al instituţiilor publice locale conduse de UDMR care exclud consilierii PSD sau PD-L de la luarea unor decizii sau formarea unor strategii.

„Nu cred că a avut vreo iniţiativă de dialog (UDMR Covasna, n.r.) sau pentru discuţii pe anumite teme pe care noi să o fi refuzat. E normal ca aici unde conduc instituţiile locale să aibă iniţiativa, noi suntem dispuşi la colaborare în ce priveşte dezvoltarea economică, investiţiile, infrastructura şi orice priveşte binele comunităţii”, a declarat Horia Grama. În opinia acestuia, colaborarea proastă de la nivel local cu UDMR se datorează chiar Uniunii, care nu colaborează şi nu consultă, tocmai pentru că doreşte să controleze tot şi îşi face singură toate politicile la nivel local.

Potrivit preşedintelui PSD Covasna, au mai existat în trecut unele consultări cu UDMR, dar la nivel principial, „pompieristic“, când au avut nevoie de intervenţii la vreun minister pentru fonduri, dar nu s-a discutat niciodată de priorităţi sau strategii locale. „UDMR ar vrea să fim un fel de unealtă ajutătoare la care să apelezi când ai nevoie, prin consiliile locale să aibă majoritate în raport cu consilierii PCM, dar în rest să fim o maşină de vot pentru ei“, a mai spus liderul PSD Covasna.

Afirmaţiile deputatului de Covasna vin în contextul în care la începutul acestei săptămâni senatorul Albert Almos, referindu-se la colaborarea din teritoriu, a afirmat că în judeţ UDMR nu colaborează bine nici cu PSD, nici cu PD-L, iar la nivel naţional, din experienţa anilor precedenţi, se pare că PSD având specialişti în administraţie şi la guvernare comuni care a funcţionat puţin mai bine.

„UDMR recunoaşte indirect că n-a avut specialişti la deconcentrate“

În altă ordine de idei, liderul socialdemocrat şi-a pus întrebarea în ce măsură sunt specialişti cei susţinuţi de UDMR în fruntea deconcentratelor din judeţ, din moment ce UDMR Covasna a anunţat că este în căutarea unor specialişti pentru a-i pune la conducerea instituţiilor dacă revine la guvernare.

„Recunoaşte indirect că n-a avut specialişti şi acum îi caută“, a menţionat Grama. După părerea acestuia, Uniunea are şanse minime să acceadă la guvernare în viitorul apropiat, şi cu atât mai puţin cu PNL sau întrun Guvern minoritar, mai ales având în vedere că suntem în perioadă de criză şi nicio Coaliţie largă nu este ferită de probleme.

Luni, senatorul Albert Almos a anunţat că formaţiunea se află în căutarea unor specialişti pentru conducerea deconcentratelor, pentru un viitor pe care el îl apreciază drept „apropiat“.

„O să căutăm şi aşteptăm să se prezinte specialişti pentru un viitor apropiat, cred eu, pentru conducerile instituţiilor deconcentrate, ca să nu fim surprinşi că de la o zi la alta trebuie să nominalizăm conducătorii pentru aceste instituţii. Cei care vor să lucreze în fruntea instituţiilor, până atunci să şi monitorizeze puţin activitatea acestora”, spunea Albert Almos.

Ana Sidon

Teme articol: UDMR PSD Horia Grama control
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Ion Ciobanu, 13 iulie 2009
UDMR recunoaşte indirect că n-a avut specialişti la deconcentrate. E si normal s-o faca, este evident. Prin ceea ce-a realizat UDMR in judet se vede ce "specialisti" au. Specialisti in mancat citeste integral
Ariel, 10 iulie 2009
alte **** din covasna de anonim(Vizitator), miercuri, 27 mai 2009 - 09:04 va dau si eu exemplu din loc.covasna unde sef la hotelul 'dacia',hotel ce este in proprietatea statului (rezervat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.