POLITICA 23 octombrie 2012

Preşedintele PPMT candidează pentru Senat în Colegiul Sfântu Gheorghe – Baraolt

de Agerpres | 421 vizualizări

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Torro T. Tibor, va candida pentru Senat în Colegiul uninominal I Sfântu Gheorghe – Baraolt din judeţul Covasna.

Torro T. Tibor a declarat marţi după-amiază în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o la Sfântu Gheorghe că oferta a venit din partea organizaţiei judeţene Covasna a PPMT şi a menţionat că a acceptat-o deoarece familia sa îşi are rădăcinile în această zonă.

„Eu sunt timişorean, dar părinţii mei se trag din Ţinutul Secuiesc. Inima mea trage aici, gândirea mea şi proiectele mele sunt strâns legate de această zonă, iar cine mă cunoaşte ştie acest lucru. Deci nu acum am început să fiu fan al Ţinutului Secuiesc”, a declarat Torro T. Tibor, care a menţionat că el a fost unul dintre iniţiatorii „Proiectului de autonomie a Ţinutului Secuiesc” înaintat Parlamentului României în urmă cu câţiva ani.

Torro a mai spus că negocierile cu Partidul Civic Maghiar (PCM) pentru a participa împreună la alegerile parlamentare sunt în impas, motiv pentru care PPMT se gândeşte foarte serios să participe pe cont propriu la scrutinul din luna decembrie, mizând pe posibilitatea de a atinge pragul alternativ, respectiv de a-şi adjudeca şase mandate de deputaţi şi trei de senatori ceea ce i-ar asigura intrarea în viitorul Parlament al ţării.

PPMT va avea în total 80 de candidaţi în toată ţara pentru alegerile parlamentare, jumătate pentru Senat şi jumătate pentru Camera deputaţilor, iar lansarea acestora va avea loc pe data de 27 octombrie la Cluj.

Torro a spus că întreaga campanie electorală a PPMT se va axa pe ideea federalizării României, a autonomiei şi pe lupta anticorupţie.

„Noi credem într-o Românie federală, iar acesta nu e un proiect politic numai al maghiarilor, ci al tuturor celor care cred în modernizarea României (...) Statul naţional, unitar şi omogen e demodat şi nu satisface cerinţele actuale (...) Noi credem într-o Românie federală în care decizia să fie luată mai aproape de cetăţeni, în care să se poată afirma puterea comunităţii locale. Credem, de asemenea, într-o Transilvanie autonomă în cadrul statului federal, o Transilvanie care are un Parlament al său şi forţe, instituţii decizionale şi executive şi o administraţie pe măsură. Noi credem într-o Transilvanie cu regiuni autonome cu statut special, cum ar fi Ţinutul Secuiesc (judeţele Covasna, Harghita şi Mureş - n.r.) şi Partium (judeţele Arad, Bihor, Maramureş, Satu-Mare şi Sălaj - n.r.) şi în autonomie culturală pentru toate comunităţile minoritare care doresc acest lucru, iar maghiarii ştiu că vor”, a declarat Torro T. Tibor.

Pentru Colegiul senatorial I Sfântu Gheorghe – Baraolt şi-au mai anunţat candidaturile fostul manager public al judeţului Covasna, Klárik László, din partea UDMR, preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) liberalul Marius Obreja din partea USL şi Gheorghe Ion, rezervist şi director de vânzări la un lanţ de magazine, care a fost propus de Alianţa România Dreaptă (ARD).

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.