POLITICA 8 aprilie 2013

Premieră în Parlament: Un deputat PSD riscă să fie suspendat pentru că a votat la două mâini

de Covasna Media | 568 vizualizări

Deputatul PSD Gavril Mârza riscă să fie suspendat pentru o perioadă de două saptămâni  de la şedinţele de plen pentru că a votat la două mâini. Propunerea aparţine Comisie Juridice, iar Biroul Permanent al Camerei urmează să se pronunţe luni asupra sancţiunii.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se va pronunţa luni cu privire la raportul Comisiei juridice prin care se propune sancţionarea deputatului PSD Gavril Mîrza, surprins că a votat în numele colegului său Eugen Bejinariu folosind cartela de vot a acestuia.

Pe ordinea de zi a şedinţei de luni a conducerii Camerei, la punctul 10, figurează şi raportul Comisiei Juridice privind sancţionarea deputatului PSD Gavril Mîrza, scrie Mediafax.

Raportul Comisiei juridice a fost elaborat în şedinţa din 26 februarie pe baza sesizărilor făcute de Institutul pentru Politici Publice care solicita sancţionarea deputaţilor Gavril Mîrza şi Eugen Bejinariu pentru faptele săvârşite în şedinţa de plen din data de 20 februarie 2013.

IPP a informat conducerea Camerei cu privire la faptul că în şedinţa de plen din 20 februarie deputatul Gavril Mîrza a fost surprins pe camera de luat vederi în timp ce vota în numele unui coleg parlamentar, respectiv Eugen Bejinariu, folosind cartela de vot electronică a acestuia.

Membrii Comisiei Juridice au hotărât cu unanimitate de voturi să propună Biroului Permanent al Camerei sancţionarea deputatului Gavril Mîrza în temeiul prevederilor articolului 215, alineat 1, litera e) din Regulamentul Camerei Deputaţilor.

gavril_mirza

IPP a indicat ca probe înregistrările de presă prezentate pe de gandul.info în care Gavril Mîrza apare votând cu cartela altui parlamentar.

Potrivit regulamentului, Biroul Permanent propune, în astfel de cazuri, sancţionarea parlamentarului, iar plenul decide prin vot. Biroul Permanent poate propune suspendarea de la lucrările plenului între 1 şi 15 zile.

Deputatul PSD Gavril Mîrza a fost surprins, în februarie, votând în locul colegului său de bancă, Eugen Bejinariu. Pesedistul a fost filmat de gandul.info în timp ce a votat de şapte ori în plenul Camerei Deputaţilor, folosind atât cartela sa, cât şi pe cea a colegului său.

"Nu, nu am votat cu două cartele, colegul de bancă Eugen Bejinariu a ieşit până la preşedinte şi m-a rugat să votez în raport cum indică liderul de grup şi am făcut-o. A spus că se duce până la preşedintele Zgonea şi, pentru că era votul final, se ştia cum o să meargă lucrurile", explica deputatul PSD votul neregulamentar.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.