POLITICA 26 martie 2013

Ponta preia interimatul la Justiţie. Premierul a discutat cu Traian Băsescu

de Covasna Media | 464 vizualizări

Premierul Victor Ponta va prelua interimatul la Ministerul Justiţiei, în urma numirii Monei Pivniceru în funcţia de judecător la CCR, din partea Senatului. Potrivit legii, Ponta are la dispoziţie 45 de zile pentru a face o nouă propunere. Postul de ministru al Justiţiei ar urma să revină PNL, conform înţelegerii din USL.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Victor Ponta şi Traian Băsescu au convenit ca premierul să preia interimatul de la Ministerul Justiţiei.

„Doamna ministru Mona Pivniceru şi-a exprimat dorinţa ca ulterior şedinţei de guvern de mâine, 27 martie 2013, să nu mai deţină această funcţie în cadrul Executivului, pentru a evita orice interpretare de posibil conflict de interese având în vedere că domnia sa va ocupa postul de judecător la Curtea Constituţională.

Astfel, în cursul zilei de astăzi, Primul-ministru Victor Ponta a avut o discuţie cu Preşedintele Traian Băsescu şi au convenit ca Primul-ministru să preia interimatul, urmând ca şeful Executivului să facă, în maxim 45 de zile, în conformitate cu legile în vigoare, o nouă propunere pentru portofoliul Justiţiei”, se arată în comunicatul Guvernului.

Anterior, Victor Ponta anunţase că miercuri după-amiază, după şedinţa de Guvern, va trimite preşedintelui Traian Băsescu fie o propunere de ministru la Justiţie, în locul Monei Pivniceru care va pleca judecător la CCR, fie propunerea ca el să preia interimatul la acest minister.

„Doamna judecător Pivniceru mâine (miercuri - n.r.) va fi la şedinţa de Guvern, după care va renunţa la calitatea de ministru pentru ca să nu existe niciun fel de discuţie, de incompatibilitate, de faptul că urmează să judece după aceea la Curte acte normative pe care le avizează”, a spus Ponta, după ce a discutat cu Mona Pivniceru la Palatul Parlamentului, în biroul preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, scrie Mediafax.

Ponta a spus că Pivniceru l-a anunţat că miercuri, după şedinţa de Guvern, renunţă la calitatea de ministru, ţinând cont de numirea sa ca judecător la Curtea Constituţională.

Mona Pivniceru, actualul ministru al Justiţiei, a fost validată de Senat pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale.

Mona Pivniceru îl va înlocui pentru o perioadă de nouă ani în funcţia de membru al CCR pe Ion Predescu, căruia îi va expira mandatul în luna iunie.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că portofoliul Justiţiei rămâne la PNL şi că marţi va discuta cu liderul PNL Crin Antonescu despre viitorul ministru, în situaţia în care Mona Pivniceru va fi votată de Parlament ca judecător la Curtea Constituţională.

„Ideea e următoarea: toţi miniştrii sunt politici. Funcţia de ministru este o funcţie politică. Până acum tot timpul a fost vorba de păcăleli, că cică ministru care nu e politic. Îl auzisem pe domnul Mihai Răzvan Ungureanu care spunea că tot Guvernul e nepolitic. Că e emanat de la SIE şi atunci e nepolitic. Orice Guvern e politic, mai puţin guvernele numite de vreun dictator. Orice Guvern şi miniştri sunt funcţii politice”, a subliniat Ponta.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.