POLITICA 13 mai 2012

PNL şi-a lansat candidaţii pentru Primăria şi Consiliul local Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 327 vizualizări

Partidul Naţional Liberal (PNL) şi-a lansat vineri seară candidaţii pentru Primăria şi Consiliul local Sfântu Gheorghe, pe listă regăsindu-se persoane cu notorietate în plan local, printre acestea numărându-se consilierul local Mădălin Guruianu, profesorul universitar Cziprian Lorand şi notarul Marilena Profiroiu, dar şi tineri care s-au implicat în ultimii ani în politică şi în sfera civilă.

Candidatul PNL la Primăria Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, care este susţinut de PSD şi PC, a declarat că echipa liberală vine în faţa cetăţenilor municipiului cu o ofertă electorală concretă, viabilă şi echilibrată, subliniind că principalele criterii în nominalizarea candidaţilor au fost profesionalismul şi devotamentul pentru comunitatea locală.

Acesta a mai menţionat că PNL nu este un partid etnic, ci se adresează deopotrivă românilor şi maghiarilor, motiv pentru care pe locurile eligibile pentru Consiliul local se regăsesc membri ai ambelor comunităţi, spre deosebire de celelalte partide care au liste exclusiviste. De asemenea, PNL va derula o campanie electorală bilingvă în municipiul Sfântu Gheorghe. Guruianu, care s-a declarat în repetate rânduri adeptul multiculturalităţii, şi-a ales ca slogan electoral “Împreună suntem mai buni!”.

În faţa celor aproape 100 de persoane care au participat la lansare, acesta a promis că va derula o campanie 'fair-play' şi nu va răspunde nici unei provocări, dar atât el, cât şi colegii săi vor fi deschişi oricăror dezbateri publice pe teme ce vizează dezvoltarea şi viitorul oraşului şi al comunităţii locale.

În context, a amintit că în perioada campaniei electorale, sub genericul '7 plus', PNL Sfântu Gheorghe va lansa două programe - unul economic şi urbanistic şi altul menit să susţină cultura, educaţia, mişcarea de tineret şi sport din municipiu. Prima dezbatere va alea loc luni, la incubatorul de afaceri din Sfântu Gheorghe, iar printre invitaţi se numără Vajda Lajos, directorul Asociaţiei întreprinzătorilor mici şi mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV), Herman Rosner, preşedintele Camerei de comerţ şi industrie (CCI) Covasna şi artistul plastic Ramon Grosos.

Liberalii covăsneni beneficiază şi de susţinerea deputatului PNL Alina Gorghiu, care a venit vineri dimineaţă la Sfântu Gheorghe pentru a le dovedi acest lucru şi prin fapte, nu doar prin vorbe.

PNL Sfântu Gheorghe a lansat cu acest prilej şi un ziar de campanie care va apărea în 5.000 de exemplare.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.