POLITICA 22 noiembrie 2012

PNL Covasna pierde două funcţii-cheie

de Covasna Media | 422 vizualizări

Marius Obreja a fost înlocuit de la conducerea AVAS, iar mandatul de subprefect al lui Otto Milik a expirat.

PNL Covasna pierde doua functiiÎn doar câteva zile, liberalii covăsneni au pierdut două poziții importante pe care le dobândiseră în urmă cu jumătate de an, odată cu trecerea USL la Guvernare.

După ce la finele săptămânii trecute, liderul PNL Covasna, Marius Obreja, a fost înlocuit prin decizia premierului Victor Ponta din postul de preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), liberalii au rămas și fără subprefectul Otto Milik.

Mandatul subprefectului de Covasna a expirat pe 18 noiembrie, iar Otto Milik se va întoarce la București, unde ocupă o funcție de conducere în cadrul Ministerului Administrației și Internelor.

Otto Milik a subliniat că plecarea sa din Prefectura Covasna nu se face prin demitere, ci este urmare a faptului că a ocupat funcția temporar, pe termen de șase luni, acestea expirând în urmă cu câteva zile.

„Îmi voi relua activitatea de la București, în cadrul Ministerului Administrației și Internelor, la Centrul Otopeni. Nu am fost demis din funcția de subprefect, pur și simplu a expirat termenul pentru care am fost numit”, a declarat Otto Milik.

Referitor la aceste evenimente, liderul PNL Covasna, Marius Obreja, a declarat că totul ține de politică și s-a arătat încrezător într-o schimbare, după alegerile din decembrie.

„Mandatul domnului Milik a expirat, iar el fiind cadru militar nu a mai fost posibilă o nouă detașare, fiind necesară prezența sa la Bază. PNL Covasna va discuta asupra unei alte propuneri pentru funcția de subprefect (...). În ceea ce privește înlocuirea mea de la AVAS, este un act asumat, așa cum a fost și numirea. Cred însă că este vorba despre un provizoriat până la alegeri; nu sunt supărat, așa îmi pot face campania mai bine”, a spus Marius Obreja, acesta candidând pentru un loc în Senat la alegerile parlamentare de luna viitoare.

În același timp însă, Obreja a precizat că tot ceea ce se întâmplă în zona de activitate a oamenilor politici ține de politic, prin urmare chiar și înlocuirea sa de la conducerea AVAS.

„Postul pe care l-am ocupat la AVAS este unul tehnic, iar din punct de vedere tehnic și managerial nu mi se poate reproșa absolut nimic. Pe de altă parte, resorturile politice sunt întortocheate, vedem zilnic atâtea schimbări, nu e nimic deosebit nici în cazul meu”, a conchis liderul PNL Covasna.

(monicavajna.wordpress.com)

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.