POLITICA 16 ianuarie 2018

PNL Covasna dezaprobă rezoluţia comună UDMR-PCM-PPMT şi declaraţiile lui Tudose

de Covasna Media | 942 vizualizări

După rezoluţia comună a UDMR, PCM şi PPMT semnată la Cluj, prin care maghiarii cereau autonomia teritorială a ţinutului secuiesc şi un statut special pentru regiunea Portium, a urmat declaraţia şocantă a premierului Tudose despre arborarea ilegală a steagului secuiesc pe clădiri şi instituţii ale statului.

PNL Covasna consideră că acţiunea liderilor maghiari nu poate fi interpretată decât ca un act de sfidare pentru românii de aici. Ni se pare nepotrivită discuţia despre autonomia teritorială, mai ales că ştim cu toţii, în egală măsură români şi maghiari, că această propunere nu va avea niciodată sprijinul populaţiei din România pentru că vehiculează concepte absurde, care nu au niciun fel de legitimitate şi susţinere mai ales că România este una dintre ţările care acordă cele mai multe drepturi minorităţilor naţionale.

Şocantă este şi declaraţia dată de Prim Ministrul Tudose şi care în opinia PNL Covasna nu face decât să-i învrăjbească mai mult pe romani şi maghiari. Cu siguranţă această declaraţie a distrus multe din proiectele comune gândite sau înfăptuite pentru o convieţuire corectă şi de bun simţ între cele două etnii. Ştie oare Prim Ministrul cum se simt după declaraţia sa cu tentă de ameninţare, cei din familiile mixte, colegii de muncă şi prietenii din această regiune şi cum în discuţii oficiale sau prieteneşti toţi evită acest subiect?

Exagerarea nu face bine nimănui. PNL Covasna este împotriva oricăror declaraţii sau poziţii incorecte îndreptate împotriva Statului Român sau a cetăţenilor săi.

Preşedinte PNL Covasna,

Olimpiu Floroian

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.