POLITICA 27 septembrie 2018

PNL Covasna cere public Prefectului judeţului Covasna explicaţii despre despăgubirile sinistraţilor din Lunca Mărcuşului

de Covasna Media | 1177 vizualizări

În iulie 2018, zile în şir am urmărit pe toate canalele de televiziune dezastrul provocat cetăţenilor din Lunca Mărcuşului de inundaţii. Reprezentanţii Guvernului s-au perindat prin localitate, au constatat, au calculat, au plecat şi au uitat cu totul de promisiunile făcute. Am sesizat în urmă cu o lună  aceasta situaţie, faptul că au fost întocmite 63 de dosare pentru ajutoare de urgenţă din care până astăzi doar 7 au fost plătite. Pe ce criteriu au fost selectate la plata dosarele nici autorităţile locale nu ştiu, viceprimarul comunei Dobârlău spune că nu există nici o informare din  care să reiasă de ce au fost despăgubiţi doar anumiţi cetăţeni şi nici dacă pe viitor se vor mai face şi alte plăţi.

Pentru faptul că am fost din nou sesizaţi de un grup de locuitori din Lunca Mărcuşului despre această stare de fapt, solicităm Prefectului judeţului Covasna să facă public motivul real pentru care nu s-a rezolvat această situaţie. Să spună care este starea dosarelor anchetelor sociale şi să informeze cetăţenii dacă centralizatoarele cu titularii ajutorului de urgenţă au fost aprobate de către Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, pentru că se apropie sezonul rece şi deja mulţi dintre cei afectaţi suferă din cauza temperaturilor scăzute, sunt neputincioşi şi fără speranţă în a-şi rezolva problemele în perioada următoare.

De asemenea solicităm Prefectului judeţului Covasna să informeze populaţia cât din totalul de 6.000.000 lei aprobaţi conform Hotărârii 480/2018 pentru despăgubirile pagubelor provocate de inundaţiile din iunie-iulie 2018 au ajuns în judeţul Covasna, ştiut fiind că acest judeţ a fost cel mai afectat.

Olimpiu Floroian,

Preşedinte PNL Covasna

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.