POLITICA 6 mai 2009

PNL Covasna acuză UDMR că a „furat” startul campaniei electorale

de Covasna Media | 1572 vizualizări
Managerul de campanie pentru judeţul Covasna al Partidului Naţional Liberal (PNL), consilierul local Mădălin Guruianu, a lansat miercuri un apel pentru responsabilitate. În perspectiva campaniei de dinaintea alegerilor pentru Parlamentul European (PE) din 7 iunie, Mădălin Guruianu a atras atenţia că startul campaniei UDMR, dat luni la Sfântu Gheorghe, a fost unul ce nu a respectat legea. Mădălin Guruianu a ţinut să sublinieze faptul că, dincolo de

Managerul de campanie pentru judeţul Covasna al Partidului Naţional Liberal (PNL), consilierul local Mădălin Guruianu, a lansat miercuri un apel pentru responsabilitate. În perspectiva campaniei de dinaintea alegerilor pentru Parlamentul European (PE) din 7 iunie, Mădălin Guruianu a atras atenţia că startul campaniei UDMR, dat luni la Sfântu Gheorghe, a fost unul ce nu a respectat legea. Mădălin Guruianu a ţinut să sublinieze faptul că, dincolo de încălcarea termenului, lansarea candidaţilor UDMR s-a axat pe aceleaşi subiecte ce au vizat autonomia, cuprinzând „aceleaşi promisiuni vagi şi deşarte, acelaşi praf în ochi pentru maghiarii din această regiune”.

„Speram din toată inima ca această campanie electorală să nu înceapă sub auspiciile politicianismelor ieftine. În primul rând speram să înceapă la termenul legal, nu cu câteva zile mai devreme, iar în al doilea rând chiar mă gândeam că vom vorbi despre soluţii la crizele actuale, despre modalităţi de rezolvare a problemelor comunităţilor locale, despre interesele oamenilor, despre noi toţi...

Am un gust amar, deoarece discursurile de la lansarea listei solidarităţii maghiare pentru europarlamentare n-au făcut nimic din toate acestea. S-au ancorat practic în discursul politicianist de tip „vom avea autonomie, nu peste mult timp”, prin care nu s-a dorit decât păcălilea oamenilor”, a arătat Guruianu.

Acesta a subliniat nevoia de profesionişti existentă în prezent şi s-a arătat convins de faptul că nu doar pe lista PNL ci şi pe cele ale altor partide se vor afla oameni capabili, însă a ţinut să precizeze că lista solidarităţii maghiare va avea un efect „direct şi pervers”. „Campania propusă de UDMR, cu locomotiva Tökés László, va avea ca efect direct şi pervers intrarea tocmai a extremiştilor români, ţinuţi în afara parlamentelor de la Bruxelles şi de la Bucureşti, de către o populaţie românească din ce în ce mai puţin sensibilă la demagogia naţionalistă ieftină. Nu ştiu dacă asta urmăresc liderii maghiarilor, dar ar trebui să recunoască deschis fie că plănuiesc intenţionat să legitimeze pe plan european cuplul toxic Vadim-Becali, fie că sunt atât de incompetenţi încât nici nu bănuiesc faptul că aşa se va întâmpla”, a explicat Guruianu.

Managerul campaniei PNL pentru judeţul Covasna a mai arătat că le cere deschis celor din UDMR să îşi asume public una dintre cele două variante, spunând dacă au avut exact intenţia de a alimenta extremismul sau dacă toată această chestiune este rezultatul nepriceperii.

Mădălin Guruianu a mai arătat că cei din UDMR ar trebui să facă acest lucru „deschis, cinstit, sincer, pentru că cetăţenii maghiari din această zonă, oneşti şi plini de bun simţ cum îi ştiu, merită să li se spună adevărul”.

Crin Antonescu, la Sfântu Gheorghe în acest week-end?

Sâmbătă, după Delegaţia Permanentă a PNL, ce va avea loc la Braşov, în judeţul Covasna sunt aşteptaţi mai mulţi dintre candidaţii liberali aflaţi pe locuri eligibile pentru PE. Potrivit preşedintelui PNL Covasna, Marius Obreja, la sediul PNL din Sfântu Gheorghe va avea loc şi o întâlnire cu senatorul liberal Raymond Luca, unde, pe lângă discuţii de partid, se va organiza şi o întâlnire cu reprezentanţi ai revoluţionarilor din judeţele Braşov şi Covasna. Pentru că la Braşov va fi prezent şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, care va cere votul PNL pentru lansarea candidaturii sale la preşedinţia României, există şanse ca după încheierea evenimentului de acolo, Crin Antonescu să ajungă şi la Sfântu Gheorghe.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Anunţ public

Acum 22 ore, 27 minute

Anunţ public

Acum 22 ore, 28 minute

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
dan, 7 mai 2009
si voi nici ca stiati, ce urma sa se faca in Sepsiszentgyogy,...vorba aia,nu e nici un roman in tot consiliul ala local,care sa mai scoata capul pe strada. De fapt stai, ca acolo conteaza doar citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.