POLITICA 4 noiembrie 2010

PCM vrea zi liberă de 15 martie şi de Zilele Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 463 vizualizări

Conducerea Partidului Civic Maghiar (PCM) din Sfântu Gheorghe a anunţat că a depus un proiect de hotărâre la Primăria Sfântu Gheorghe în vederea concretizării propunerilor sugerate de Adunarea Naţională a Aleşilor din Secuime. Viceprimarul Balint Jozsef a declarat că a depus la Primărie un proiect prin care doreşte să se acorde zi liberă cetăţenilor din oraş de fiecare 15 martie şi de Zilele Sfântu Gheorghe.

Balint Jozsef susţine că o parte din angajaţii din municipiu au zile libere oferite de angajatori, însă de această facilitate ar trebui să beneficieze toţi angajaţii. De asemenea deschiderea oficială a Zilelor Sfântu Gheorghe este considerată de PCM a fi importantă pentru locuitori, civicii maghiari dorind să le ofere acestora posibilitatea de a participa la eveniment fără a fi nevoişi să ceară concediu sau să lipsească nemotivat de la locul de muncă. Primăria Sfântu Gheorghe poate oferi această ocazie angajaţilor săi dar şi societăţilor care sunt în subordinea Consiliului Local.

Această acţiune se petrece în paralel cu alte localităţi în care PCM deţine membri în aparatul administrativ.

„Firmele oferă acest avantaj angajaţilor de mai bine de patru-cinci ani şi dorim să egalizăm situaţia pe tot teritoriul municipiului, fără a fi nimeni lăsat pe dinafară. Aşa cum este zi liberă de ziua naţională a României să fie şi în aceste două date specificate şi proiectul de hotărâre se referă la toţi cetăţenii oraşului nu numai la cei de etnie maghiară”, explică viceprimarul Balint Jozsef. Acesta mai spune că ziua poate fi recuperată cu un program prelungit ulterior sau în zilele de sâmbătă având la bază un program de funcţionare redus.

Atribuţii de serviciu necunoscute

Vechile conflicte dintre primarul Antal Arpad şi viceprimarul Balint Jozsef s-au aplanat odată cu inundaţiile din vară, acesta din urmă primind sarcina să rezolve problemele cu pârâul Debren. Balint Jozsef spune că lucrările la decolmatarea pârâului sunt gata în proporţie de 90%, iar lucrările la zidurile de protecţie urmează să înceapă. Viceprimarul nu a ştiut să precizeze care sunt zonele exacte unde se vor construi aceste ziduri şi ce cuprinde acest proiect deoarece, spune el, nu a apucat să îl studieze complet. De asemenea acesta spune că nu ştie când se vor termina aceste lucrări şi nu ştie cine face plăţile fiindcă acestea nu sunt efectuate de Primărie.

„Banii primiţi sunt din fondurile guvernamentale pentru cazuri de urgenţă şi cred că Societatea de Gospodărire a Apelor se ocupă de toate aceste lucruri, dar nu sunt complet sigur”, a mai spus Balint Jozsef.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
ion, 4 noiembrie 2010
Mariane: cred ca ai rams in urma sau la tine timpul a stat in loc. Nu stiu unde ai vazut tu case din balega ca eu nu am mai vazut. Plus ca la vremea cand se faceau acestea erau cele mai calduroase citeste integral
Marian, 4 noiembrie 2010
ciprian:mai maniga,aici nu-i nici tinutul secuiesc,nici ROMANIA MARE(cu punct sau fara punct)aici e o regiune a tarii furata de hotii politici si de clanu MANIGA,cipriane MANIGA.Poti sa scrii orice pe citeste integral
oblio, 4 noiembrie 2010
Unde? Că aici nu e.
ciprian, 4 noiembrie 2010
ma mucosilor de la PCM , hello tinut secuiesc numai in mintile voastre bolnave exista. AICI E ROMANA . PUNCT.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.