POLITICA 13 ianuarie 2011

PCM nu este de acord cu prefectul Gyorgy Ervin

de Covasna Media | 312 vizualizări
Civicii maghiari preferă procesele decât renunţarea la stabilirea zilei de 15 martie drept sărbătoare legală Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat că nu este de acord cu retragerea hotărârilor consiliilor locale care stabilesc ziua de 15 martie drept o sărbătoare legală în Secuime. Kulcsar Terza Jozsef a mai spus că va instrui aleşii acestui partid să nu voteze pentru

Civicii maghiari preferă procesele decât renunţarea la stabilirea zilei de 15 martie drept sărbătoare legală

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat că nu este de acord cu retragerea hotărârilor consiliilor locale care stabilesc ziua de 15 martie drept o sărbătoare legală în Secuime.

Kulcsar Terza Jozsef a mai spus că va instrui aleşii acestui partid să nu voteze pentru retragerea hotărârilor şi să lase consiliile să fie atacate în contencios administrativ de către Prefectură. Pentru a rezolva problema judecăţii, acesta a susţinut că în calitate de jurist se va lupta pentru menţinerea hotărârilor adoptate.

„În ultimii 20 de ani, UDMR se află la putere şi susţine identitatea maghiarilor din România dar nu a făcut nimic concret pentru acest lucru. Când ne oferim noi să dăm ceva electoratului maghiar se trezesc ei să intervină şi să ne pună piedici. În calitate de aleşi ai poporului, încercăm să implementăm acest lucru, dar prefectul maghiar ne obstrucţionează”, a explicat liderul PCM.

Conform declaraţiilor prefectului judeţului, nu intră în atribuţiile consiliilor locale să stabilească sărbătorile legale, acest lucru fiind de competenţa Parlamentului, prin urmare hotărârile adoptate în acest sens sunt nelegale.

Prefectul Gyorgy Ervin a explicat că acele consilii locale care au declarat 15 martie ”sărbătoare legală” au fost atenționate prin adrese de la Prefectură, iar dacă actele respective nu vor fi revocate, va fi necesară atacarea lor în contencios-administrativ.

Acesta a spus că sunt două cazuri întâlnite în judeţ cu privire la ziua de 15 martie, una legală, utilizată de Primăria Sfântu Gheorghe, şi cazul doi folosit de restul localităţilor unde s-au adoptat aceste hotărâri, metodă ilegală.

Gyorgy Ervin a spus că în locurile unde nu se va retrage hotărârea de consiliu de bunăvoie, va lăsa instanţa să decidă în locul lor, atacând în contecios administrativ toate hotărârile nelegale.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.