POLITICA 2 iunie 2010

PCM cere colaborarea UDMR pentru rezolvarea situaţiilor de la Boroșneu și Baraolt

de Covasna Media | 960 vizualizări

Conducerea PCM Covasna a solicitat colaborarea UDMR pentru a se rezolva problemele cu primarul comunei Boroșneu, care este veșnic bolnav și nu se prezintă la muncă decât rar, și cu viceprimarul din orașul Baraolt, pe care Consiliul Local (CL) încearcă să îl demită a cincea oară, pe motiv că nu s-ar fi prezentat aproape deloc la muncă în ultimul an.

Președintele executiv al PCM Covasna, Nagy Andras, ne-a declarat că în cazul primarului din Boroșneu, PCM propune să existe o voinţă politică pentru a rezolva acest caz, pentru că suferă comunitatea locală.

„Și UDMR recunoaște că este o problemă acolo și trebuie găsită o soluţie. Au promis că se va interveni, la fel și la Baraolt. Cerem să intervină în cele două cazuri, să găsim o soluţie. Noii numiţi pot fi și de la UDMR, numai să își facă treaba, asta e cel mai important”, a declarat Nagy Andras.

La Boroșneu, o soluţie ar fi organizarea unui referendum local, pentru care sunt însă necesare semnăturile a peste 20% dintre alegători, sau retragerea sprijinului politic. Legat de problema din Baraolt, primarul Nagy Istvan (PCM) a introdus deja de cinci ori în CL propunerea de demitere din funcţie a viceprimarului Ban Istvan, dar s-a lovit de împotrivirea consilierilor UDMR.

Potrivit primarului, vicele nu își face treaba și nu a mai semnat condica de 18 luni, nu respectă programul de lucru al Primăriei, refuzând efectuarea atribuţiilor care i se dau în competenţă.

Nagy Istvan a subliniat că nu are nimic împotrivă dacă actualul viceprimar este schimbat tot cu un reprezentant al UDMR, dar cu cel de acum spune că nu poate colabora, întrucât nu este un partener, ci se comportă ca un ordonator de credite. „Nu este drama mea, ci a orașului Baraolt”, a spus primarul.

Pe de altă parte, viceprimarul Ban Istvan neagă cele spuse de primar și a declarat că funcţia de viceprimar nu este condicabilă şi că el se prezintă la muncă în fiecare zi, în faţa primarului, și a făcut tot posibilul să facă ceea a fost lăsat să facă.

În componenţa Consiliului se află 5 consilieri PCM, 6 UDMR şi 4 independenţi. În ceea ce privește problema de la Boroșneu, PCM arată că de cel puţin 6 ani lipsa frecventă din instituţie a primarului blochează activitatea Primăriei întrucât din cauza bolii el este internat mai mereu și nu își poate duce la bun sfârșit atribuţiile legate de comună.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.