POLITICA 1 iunie 2009

PCM Baraolt acuză UDMR de joc duplicitar în chestiunea deconcentratelor

de Covasna Media | 602 vizualizări
Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM) Baraolt, Nagy Istvan, acuză UDMR că ar avea „înţelegeri” cu PSD şi PD-L în ceea ce priveşte conducerile instituţiilor deconcentrate. Potrivit lui Nagy Istvan, UDMR practică un joc duplicitar, posturile de conducere ale deconcentratelor fiind pierdute de către UDMR chiar cu propriul acord. „Nu se întreabă nimeni de ce doamna Keresztely Irma, cea mai mare UDMR-istă, a fost

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM) Baraolt, Nagy Istvan, acuză UDMR că ar avea „înţelegeri” cu PSD şi PD-L în ceea ce priveşte conducerile instituţiilor deconcentrate. Potrivit lui Nagy Istvan, UDMR practică un joc duplicitar, posturile de conducere ale deconcentratelor fiind pierdute de către UDMR chiar cu propriul acord.

„Nu se întreabă nimeni de ce doamna Keresztely Irma, cea mai mare UDMR-istă, a fost păstrată la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean? Pentru că exista un pact, iar UDMR, care a vrut să scape de oameni care nu erau în centrul său - cum ar fi Kelemen Tibor, fostul director al AJOFM Covasna, sau fostul inspector şcolar adjunct, Farkas Csaba, a găsit ocazia. UDMR manipulează oamenii, nu e chiar aşa cum zice UDMR, că toţi oamenii îi sunt schimbaţi”, crede Nagy Istvan.

Preşedintele PCM Baraolt a ţinut să precizeze că este de acord cu numirea pe criterii profesionale şi de competenţă a directorilor deconcentratelor, dar a amintit, totodată, că şi foştii directori UDMR au beneficiat, la momentul numirilor, de susţinere politică.

„Se tot pune problema etnică şi a autonomiei, dar acestea sunt doar cărţi jucate de UDMR, în sensul că nu spune nimeni că şi directorii maghiari au fost puşi pe linie politică, nu că erau maghiari. Eu sunt de acord să fie păstrată linia proporţionalităţii etnice, de 75% pentru maghiari, pentru salvarea valorilor maghiare, pentru că s-ar putea pierde, dar nu sunt de acord ca aceste posturi să fie salvate pe linie politică, căci maghiarimea mai are şi altceva decât UDMR”, a mai explicat Nagy Istvan.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
dan, 2 iunie 2009
in sfarsit un punct de vedere onest din partea maghiarimii. criteriul politic a fost aplicat si inainte de noua organizare.logic ca in situatia respectiva nu puneau directori NUMITI POLITIC din citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.