POLITICA 25 ianuarie 2011

Olosz Gergely şi-a depus oficial candidatura la preşedinţia UDMR

de Covasna Media | 292 vizualizări
Parlamentarul de Covasna a adunat de 7 ori mai multe semnături de susţinere decât necesare Deputatul covăsnean Olosz Gergely şi-a depus ieri în mod oficial candidatura pentru preşedinţia UDMR. Având în vedere faptul că nu a primit susţinerea organizaţiei teritoriale judeţene, acesta a trecut la adunarea semnăturilor de susţinere din partea membrilor UMDR. Conform statutului UMDR, Olosz trebuia să adune cel puţin 1.000 de semnături, dar a reuşit să strângă nu mai puţin de 7.000 de persoane care îi sunt alături

Parlamentarul de Covasna a adunat de 7 ori mai multe semnături de susţinere decât necesare

Deputatul covăsnean Olosz Gergely şi-a depus ieri în mod oficial candidatura pentru preşedinţia UDMR. Având în vedere faptul că nu a primit susţinerea organizaţiei teritoriale judeţene, acesta a trecut la adunarea semnăturilor de susţinere din partea membrilor UMDR.

Conform statutului UMDR, Olosz trebuia să adune cel puţin 1.000 de semnături, dar a reuşit să strângă nu mai puţin de 7.000 de persoane care îi sunt alături la congresul general din luna februarie.

„Pentru comunitatea maghiară din România, mai important decât orice este să rămânem uniţi, să avem o viziune comună legată de viitorul copiilor noştri, să împărtăşim obiective comune şi să avem un cadru unitar de acţiune”, a declarat Olosz Gergely.

În opinia deputatului, Uniunea trebuie să evolueze şi din punct de vedere organizaţional, astfel încât nevoile oamenilor de rând să ajungă în timp real la liderii UDMR, iar deciziile luate să reprezinte cu adevărat voinţa comunităţii.

Olosz Gergely susţine că, dacă absolut justificat, UDMR a avut mereu pe agenda ultimilor 20 de ani problematici legate de conservarea şi afirmarea identităţii naţionale a maghiarilor din România, de pe această agendă a lipsit, inexplicabil, problematica legată de bunăstarea economică a celor pe care îi reprezintă.

„Nu putem să fim competitivi prin etnie, limbă, cultură, educaţie sau religie dacă nu suntem, în acelaşi timp, competitivi din punct de vedere economic. Şi maghiarii, asemeni românilor, se confruntă cu probleme generate de criza economică, cu lipsa locurilor de muncă, micşorarea veniturilor şi cu creşterea cheltuielilor curente”, a mai adăugat deputatul.

În contextul în care pentru prima dată în ultimii 20 de ani există o competiţie electorală deschisă pentru preşedinţia UDMR, Olosz Gergely îşi doreşte ca rezultatul alegerilor din luna februarie să întărească Uniunea, să aducă bunăstare şi prosperitate în rândul maghiarilor din România.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.