POLITICA 23 martie 2009

Mădălin Guruianu intră în PNL

de Covasna Media | 596 vizualizări
Consilierul local Mădălin Guruianu a lăsat independenţa pentru liberalism

Inspirat de alegerea în fruntea liberalilor a lui Crin Antonescu, consilierul local independent Mădălin Guruianu a anunţat ieri că a decis să se înscrie în PNL. „În acest week-end m-am hotărât să devin liberal. Ca mentalitate oricum nu mă simţeam altceva, dar alegerea lui Crin Antonescu ca şi preşedinte al PNL - un om ale cărui comportament şi atitudine le-am apreciat de ani de zile - m-a determinat să fac acest pas.

Consilierul local Mădălin Guruianu a lăsat independenţa pentru liberalism

Inspirat de alegerea în fruntea liberalilor a lui Crin Antonescu, consilierul local independent Mădălin Guruianu a anunţat ieri că a decis să se înscrie în PNL.

„În acest week-end m-am hotărât să devin liberal. Ca mentalitate oricum nu mă simţeam altceva, dar alegerea lui Crin Antonescu ca şi preşedinte al PNL - un om ale cărui comportament şi atitudine le-am apreciat de ani de zile - m-a determinat să fac acest pas. Sunt convins că demersul politic al acestuia nu va rămâne nerăsplătit şi mulţi i se vor alătura în încercarea de a reaprinde flacăra liberalismului şi mai ales de a readuce speranţa că politica poate aduce în prim plan oameni tineri şi de valoare. Inspirat şi impresionat profund de viziunea lui Crin Antonescu asupra viitorului, îmi exprim intenţia clară de a face parte din PNL şi sunt convins că mă voi bucura în continuare de susţinerea comunităţii locale, pentru că nu voi uita niciodată nici că „împreună suntem mai buni“ şi nici că „sunt omul tinerilor în Consiliul Local Sfântu-Gheorghe“! Aşa să ne-ajute Dumnezeu!“, a declarat Mădălin Guruianu.

El a completat că este membru fondator al Asociaţiei pentru Comunitate şi rămâne în continuare membru al acesteia, şi se bazează pe faptul că va lucra în continuare cu reprezentanţii Asociaţiei, însă aceasta este o organizaţie apolitică şi nu îşi doreşte ca membrii ei să fie afiliaţi liberalilor şi nici nu ar putea să le pretindă aşa ceva. „Asta nu înseamnă că nu îmi doresc să fiu un exemplu şi pentru alţii care îşi doresc să intre în politică“, a mai precizat Mădălin Guruianu.

Liberalii au spus „Da“

Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja, a declarat că organizaţia din judeţ îl primeşte pe Guruianu cu „braţele deschise“ şi a avut o surpriză plăcută prin această iniţiativă. De altfel, spune Obreja, după alegerea lui Crin Antonescu în fruntea partidului a mai avut câteva semnale cu privire la unele persoane care ar dori să se înscrie în partid, în special din sfera independentă. La Congresul PNL de la Bucureşti organizaţia din Covasna l-a susţinut pe Crin Antonescu, însă nu a dorit să facă publică această opţiune înainte de vot, explicând şi prin faptul că fostul preşedinte, Călin Popescu Tăriceanu, le este de asemenea coleg.

Mădălin Guruianu a fost ales consilier local la alegerile de anul trecut, ca şi independent, cu aproximativ 1.700 de voturi, fiind candidatul care a obţinut cele mai multe voturi din Sfântu-Gheorghe acordate unui candidat independent în ultimii 18 ani. În prezent este preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local.

Mădălin Guruianu are 34 de ani, s-a născut la Brăila şi a terminat Facultatea de Filosofie în Bucureşti. Acesta s-a implicat în diverse proiecte şi a înfiinţat alături de alţi tineri Asociaţia Pentru Comunitate, structură care a deve nit după 2005 una dintre cele mai active organizaţii nonguvernamentale din judeţ. Proiectul său de suflet este înfiinţarea şi menţinerea Librăriei Pentru Comunitate, singura librărie cu carte românească din judeţ.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
Marius, 30 martie 2009
Mercy Madalin, o sa vb si cu prietenii mei.
guruianu madalin, 28 martie 2009
eu am facut-o deja si formularul de donaţie este deja la mine pe blog! http://www.guruianu.blogspot.com/
Marius, 26 martie 2009
Ai dreptate Madalin, faptele ar trebui sa primeze in alegere unui politician, iar daca tot vorbim de fapte haideti sa donam cei 2% din impozitul din fisa fiscala pe 2008 Asociatiei pentru Comunitate. citeste integral
Vali, 26 martie 2009
Pana acum repect pentru ceea ce ati facut D-le Madalin. Sper ca apartenenta la un partid nu va va "infecta" in sens negtiv modul de gandire.
guruianu madalin, 26 martie 2009
multumesc, Marius... pentru Tibi şi no name - respectul meu pentru poziţia voastră de acum, dar sper ca faptele mele să vă facă să vă răzgândiţi pe parcurs...detalii pe citeste integral
no name, 25 martie 2009
Mare gresala!!! Iti statea mai bine independent. Ai pierdut deja un simpatizant. sorry
Tibi, 25 martie 2009
O mare dezamagire
Marius, 25 martie 2009
Felicitari pentru alegere Madalin,ma bucur ca ai decis sa te alaturi unui partid politic pentru ca asta va ajuta comunitatea romaneasca la urmatoarele alegeri sa obtina un numar mai mare de mandate citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.