POLITICA 9 februarie 2009

Liderul UDMR Mureş, Kelemen Attila: Cei care vor referendumul pentru autonomie sunt iresponsabili şi puţin parşivi

de Covasna Media | 673 vizualizări
Preşedintele UDMR Mureş, deputatul Kelemen Attila, a declarat că aceia care insistă pentru organizarea referendumurilor locale pentru autonomie sunt „iresponsabili şi puţin parşivi“, ştiind că nu există cadrul legal în acest sens. „Cei care iniţiază acest referendum la fel de bine ştiu că, potrivit legilor actuale, nu se poate realiza. Într-o criză economică mondială, cred că şi primarii, şi conducerile comunelor, ale

Preşedintele UDMR Mureş, deputatul Kelemen Attila, a declarat că aceia care insistă pentru organizarea referendumurilor locale pentru autonomie sunt „iresponsabili şi puţin parşivi“, ştiind că nu există cadrul legal în acest sens.

„Cei care iniţiază acest referendum la fel de bine ştiu că, potrivit legilor actuale, nu se poate realiza. Într-o criză economică mondială, cred că şi primarii, şi conducerile comunelor, ale oraşelor şi ale municipiilor au probleme mult mai importante decât acest refrendum. Eu cred că cei care speculează acest moment sunt nu numai iresponsabili, dar sunt şi parşivi un pic, pentru că tocmai acum nu au răbdare. E în România o zicală foarte bună «Casa arde şi baba se piaptănă», aşa că eu nu am ce să mai completez“, a spus Kelemen. El a afirmat că UDMR nu a dat nicio indicaţie „de sus“ reprezentanţilor săi din administraţia locală care au votat contra organizării unor astfel de referendumuri, cum a susţinut PCM. „Eu aşa cred că oamenii noştri, în judeţul Mureş, au responsabilităţi în momentul actual“, a spus Kelemen.

Totodată, preşedintele UDMR Mureş a infirmat presupunerea vicepreşedintelui PCM, Tokes Andras, că UDMR s-ar opune organizării referendumurilor în schimbul păstrării oamenilor săi în funcţii. „Dacă bine îmi amintesc eu, domnul Tokes, în 1990, în două luni şi-a dat demisia din Inspectoratul Şcolar, că a zis că, din punct de vedere nervos, nu rezistă la tensiuni. Într-adevăr, eu vreau să îmi ştiu oamenii în siguranţă, pentru că orice conducător trebuie să aibă această responsabilitate faţă de oamenii săi. Dar, din punctul acesta de vedere, nu demisionarii să îmi dea lecţii“, a spus liderul UDMR Mureş.

Conducerea PCM Mureş a precizat că propunerea privind organizarea referendumurilor locale pentru autonomie a fost respinsă de toate consiliille locale din judeţ unde a fost dezbătută.

Vicepreşedintele PCM Tokes Andras declara că astfel de propuneri au fost acceptate în mai multe localităţi din Harghita şi Covasna şi că nu înţelege de ce în judeţul Mureş respingerea este "atât de generală".

Potrivit proiectului de hotărâre privind organizarea referendumului local în vederea consultării cetăţenilor din localităţile din Secuime, conform iniţiativei legislative „Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc“, cu ocazia referendumului cetăţenii vor fi chemaţi să răspundă prin „da“ sau „nu“ la întrebarea: „Sunteţi de acord cu modificarea delimitării teritoriale a judeţului ... conform iniţiativei legislative «Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc» , în vederea înfiinţării unităţii administrativ teritoriale autonome Ţinutul Secuiesc, şi cu apartenenţa comunei (oraşului) ... la această unitate administrativ teritorială?“.

Mediafax

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
ziarist, 9 februarie 2009
As vrea sa comentez...dar spun doar atat. Conducerea consiliului judetean nu cuprinde niciun roman, conducerea primariei sft. gheorghe nu are niciun roman. Sau la aceste nivele nu se aplica ponderea citeste integral
Zoli, 9 februarie 2009
Reluc, D-nule Gelu, mi se pare o cearte nonsens: cine este in urma cu ideile europene ... Poate Finlanda si Suedia? Conform spuselor dumneavoastra...Da. Interesanta ordine de ideie... O intrebare citeste integral
ziarist, 9 februarie 2009
constitutia pe care au jurat..pe care au injurat...da..da..
Gelu, 9 februarie 2009
Kelemen Attila ar trebui sa-i stranga pe toti politicieni maghiari din Covasna si Harghita si sa-i invete ce inseamna omenia si respectul fata de cel de langa tine si sa le explice de fapt cum e cu citeste integral
cozmin, 9 februarie 2009
Kelemen Attila uita-ti un ungur cinstit si realist. Respect
reluc, 9 februarie 2009
aici se vede cat de inapoiati sunt secuii din har-cov fata de cei din mures, asta se regaseste si in nivelul de trai.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.