POLITICA 9 martie 2010

La Baraolt, „Meciuri“ între primar și viceprimar

de Covasna Media | 1590 vizualizări
Primarul a început demersurile pentru îndepărtarea din funcţie a vicelui. Nagy Istvan îl acuză pe vice că nu își face treaba și nu a mai semnat condica de 16 luni. Primarul din oraşul Baraolt, Nagy Istvan (PCM), a propus pentru şedința ordinară de mâine a Consiliului Local îndepărtarea din funcție a viceprimarului UDMR, Ban Istvan, pentru că, spune primarul, acesta nu se prezintă la muncă şi nu își îndeplinește atribuțiunile. Potrivit lui Nagy Istvan, de când a fost ales viceprimar Ban Istvan, în anul 2008, nu a reuşit să stabilescă o colaborare cu el, iar viceprimarul nu respectă programul de lucru al Primăriei, refuzând efectuarea atribuțiilor care i se dau în competență.

Primarul a început demersurile pentru îndepărtarea din funcţie a vicelui. Nagy Istvan îl acuză pe vice că nu își face treaba și nu a mai semnat condica de 16 luni.

Primarul din oraşul Baraolt, Nagy Istvan (PCM), a propus pentru şedința ordinară de mâine a Consiliului Local îndepărtarea din funcție a viceprimarului UDMR, Ban Istvan, pentru că, spune primarul, acesta nu se prezintă la muncă şi nu își îndeplinește atribuțiunile.

Potrivit lui Nagy Istvan, de când a fost ales viceprimar Ban Istvan, în anul 2008, nu a reuşit să stabilescă o colaborare cu el, iar viceprimarul nu respectă programul de lucru al Primăriei, refuzând efectuarea atribuțiilor care i se dau în competență.

„Obstrucționează continuu proiectele de interes local, manifestând o totală lipsă de colaborare şi de sprijin în implementarea proiectelor locale, nu vine la lucru regulat (...) activitățile curente ale viceprimarului Ban, conform programului de lucru, se petrec la Grupul Şcolar Baraolt, la Tribunalul Covasna, la Judecătoria Sf. Gheorghe, la Curtea de Apel Braşov, ori la restaurantele din oraş. Dânsul nu a semnat niciun act de prezență din 1 noiembrie 2008, adică de mai bine de 16 luni”, susține primarul Nagy Istvan.

„Te aranjez eu pe tine, te arunc din Primărie pe geam”

Între el şi viceprimar sunt şi multe procese, viceprimarul acționându-l în instanță pe primar pentru diverse aspecte legate de activitatea lui.

Primarul spune că a fost jignit și atacat verbal de mai multe ori de colegul lui viceprimar și a prezentat inclusiv o notă unde era rugat de el respectuos „să-și bage mințile în cap”.

Potrivit lui Nagy, viceprimarul i-ar fi spus inclusiv că „te aranjez eu pe tine, te arunc din Primărie pe geam”, subliniind că se menține o stare conflictuală din cauza căreia nu se poate lucra cum trebuie.

Nagy Istvan a subliniat că nu are nimic împotrivă dacă actualul viceprimar este schimbat tot cu un reprezentant al UDMR, dar cu cel de acum spune că nu poate colabora, întrucât nu este un partener, ci se comportă ca un ordonator de credite. „Nu este drama mea, ci a orașului Baraolt”, a spus primarul.

Viceprimarul neagă acuzaţiile

Viceprimarul Ban Istvan neagă cele spuse de primar și ne-a declarat că funcția de viceprimar nu este condicabilă şi că el se prezintă la muncă în fiecare zi, în fața primarului, și a făcut tot posibilul să facă ceea a fost lăsat să facă.

„Am făcut tot posibilul cu ce m-a lăsat să fac, dar nu este vreo dispoziție de primar prin care să am vreo atribuție. Am cerut de mai multe ori, dar degeaba. Nu mă lasă deloc, angajații Primăriei nici nu au voie să vorbească cu mine”, a spus Ban.

Viceprimarul a spus că nu vede nicio soluție de ieşire din această situație, amintind că primarul are o linie impusă de PCM, în timp ce el aparține UDMR, iar primarul „are boală pe UDMR”.

„Ăsta e miezul problemei, are boală pe UDMR, se știe. Nu poate colabora cu niciun primar din zonă, nici cu președintele CJ, cu CJ, le trebuie un om care să zică am înțeles, să trăiți”, spune Ban Istvan.

Îndepărtarea viceprimarului va fi discutată joi de Consiliul Local. În componența Consiliului se află 5 consilieri PCM, 6 UDMR şi 4 independenți. Dacă va fi îndepărtat, acesta ar fi al doilea viceprimar din județ care îşi pierde funcția la propunerea primarului. La Sf.Gheorghe, în luna decembrie, viceprimarul PCM Balint Istvan a fost înlăturat la propunerea primarului UDMR Antal Arpad, şi a dat în judecată CL pentru că hotărârea nu ar avea bază.

Apel pentru rezolvarea problemei de la Boroșneu

Tot legat de primari – viceprimari, reprezentantul PCM Sfântu-Gheorghe, Fazakas Tibor, a prezentat ieri situația de la Boroșneu Mare spunând că de cel puțin 6 ani lipsa frecventă din instituție a primarului blochează activitatea Primăriei.

„Lucrurile merg foarte prost acolo, primarul nefiind capabil să-și exercite atribuțiile, vicele la fel, noi facem apel la conducerea UDMR să rezolve problema de la Boroșneu. Schimbarea primarului din punct de vedere legal este foarte grea, atunci solicităm să ne sprijine să ajungem la un consens să numească un viceprimar care să ducă problemele mai departe. Indiferent din ce parte vine, trebuie rezolvată problema”, a spus Fazakas.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.