POLITICA 24 martie 2010

La Adunarea de la Topliţa, Societatea civilă – confiscată de politicieni

de Covasna Media | 3680 vizualizări
Lideri ai PD-L Covasna apreciază că Adunarea organizată de Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș a reprezentat și un prilej pentru unii politicieni de a confisca societatea civilă 24mar2010-lunguLideri ai PD-L Covasna – formațiune care a fost reprezentată la Toplița prin prim­vicepreședintele Petre Străchinaru și vicepreședintele Dorel Lungu - apreciază că Adunarea organizată de Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș a reprezentat și un prilej pentru unii politicieni de a confisca societatea civilă. Vicepreședintele organizației județene a PD-L, Dorel Lungu, a amintit astfel de un grup care

Lideri ai PD-L Covasna apreciază că Adunarea organizată de Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș a reprezentat și un prilej pentru unii politicieni de a confisca societatea civilă

24mar2010-lunguLideri ai PD-L Covasna – formațiune care a fost reprezentată la Toplița prin prim­vicepreședintele Petre Străchinaru și vicepreședintele Dorel Lungu - apreciază că Adunarea organizată de Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș a reprezentat și un prilej pentru unii politicieni de a confisca societatea civilă.

Vicepreședintele organizației județene a PD-L, Dorel Lungu, a amintit astfel de un grup care a scandat în sală numele președintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, sau de altul care scanda Ponta, în condițiile în care scopul adunării era de a se asculta poziția societății civile, și nu a politicienilor.

„Noi ne-am dus cu gânduri bune vis a vis de deschiderea Forumului și cu cei din Mureș, dar pe parcurs am fost cam dezamăgiți, că ne-am dat seama că acest Forum a fost cam politizat. Când a apărut în sală un grup care scanda Vadim, Vadim, parcă eram la congresul nu știu care, la fel Ponta, Ponta.

Noi nu ne-am dus să îl ascultăm pe Vadim vorbind o oră, ne-am dus să ascultăm gândurile acestui Forum, și ce se gândește pentru viitor. Și PSD și PRM au tras în conducerea PD-L și în președintele României, acesta era țelul lor”, a spus Lungu.

Vicepreședintele PD-L a ținut să sublinieze că atacurile asupra președintelui Traian Băsescu nu au fost corecte, întrucât acesta la vizitele lui în Covasna s-a întâlnit și cu societatea civilă și i-au fost prezentate problemele, iar unele s-au și rezolvat.

„Nu trebuie să tragem mereu în președintele României sau Guvern, pentru că de câte ori a fost la Covasna noi ne-am dus cu problemele noastre și multe au fost rezolvate și reținute de el”, a mai precizat vicepreședintele democrat liberalilor din județ.

Program de seară ca să nu uităm

În același context, președintele PD-L Sfântu-Gheorghe, Dan Manolăchescu, spune că la fel cum de 15 martie au loc efuziuni emoționale, la fel și la Toplița au mai fost efuziuni politice, în care reprezentanții politici ai opoziției și­au ales ca țintă guvernarea.

„I-au luat la rând pe Emil Boc și pe Traian Băsescu, probabil vor să li se repete de două ori pe săptămână, să iasă Boc toată ziua să spună că limba oficială e româna şi Constituția României nu se discută. Poate trebuie făcut un program de seară, cum era pe vremuri, să apară vreun președinte la TV să spună mereu câte ceva pe această temă, chiar și când nu declară nimeni nimic”, a spus Manolăchescu.

El a amintit că nici Vadim, nici Ponta, nu au trecut pe aici, dar vin într-un astfel de moment, iar marea problemă este că se ajunge să fie confiscată și societatea civilă. „Problema cea mai mare e că se ajunge în momente în care e confiscată și societatea civilă, în care societate sunt și alții care poate nu mai vor să vadă politicieni, că de-aia e societate civilă”, a mai declarat liderul PDL Sfântu-Gheorghe, referindu-se la Adunarea de la Toplița.

Problemele din Memorandum, rezolvate încă de acum o lună

În ceea ce privește poziția PD-L față de memorandumul aprobat la Toplița, Dan Manolăchescu a precizat că toate punctele cuprinse în el au fost rezolvate cu o lună înainte de a fi conceput, iar pozițiile au fost cât se poate de clare și de tranșante, începând de la Constituție, până la regionalizare.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
Janos Iuhas, 24 martie 2010
Andrei, cine crezi că-l primea pe Manolăchescu acolo? Daca nu se duceau politicieni acum ziceaţi că de ce n-au fost. :)
Primar_la_Hetea, 24 martie 2010
Dl Manolachescu (pentru el problemele romanilor din secuime sunt niste MITURI sa inteleg), Grama, Lungu etc astia reprezinta pe romanii din secuime ? Stau ca niste mamaligi si nu fac nimic.
Lili, 24 martie 2010
@andrei; SIMPLU - din motive de INTERESE, nu ca i-ar durea pe vreo unii dintre ei de romanii din Covasna. Sa fim relisti si sa-i lasam in pace pe politicieni, toti o apa si-un pamant. Noi, cu ale citeste integral
Andrei, 24 martie 2010
De ce nu s-a ridicat Domnul Lungu la Toplita sa ne explice de politizare? Statea ca un mielusel pe scena ... Unde era marele roman Manolachescu?Probabil era prin biroul lui Antal primea carespondenta citeste integral
gigi, 24 martie 2010
Cum sa nu fie o intrunire politica daca a participat pana si PDL. Majoritatea participantilor erau adusi cu autobuze din alte zone, platiti probabil sa-si piarda timpul acolo si sa aplaude sau sa citeste integral
Ariel, 24 martie 2010
Confiscat, confiscat, dar organizatorii ce au pazit? De ce li s-a permis politicienilor sa ia cuvantul, sa-si faca imagine? Se pare ca atat la dezbaterile televizate, cat si la reuniunile publice de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.