POLITICA 13 ianuarie 2011

Încă un candidat la preşedinţia UDMR

de Covasna Media | 286 vizualizări
Deputatul de Covasna Olosz Gergely a intrat în lupta pentru şefia Uniunii La congresul general al UDMR din februarie se vor organiza alegerile pentru un nou lider al formaţiunii politice maghiare. Kelemen Hunor şi Peter Eckstein-Kovacs au fost primii care s-au înscris la algerile interioare din UDMR, până ieri fiind singurii candidaţi. Preşedintele grupului parlametar UDMR din Camera Deputaţilor, deputatul de Covasna Olosz Gergely, şi-a anunţat ieri intenţia de a candida şi el la postul de

Deputatul de Covasna Olosz Gergely a intrat în lupta pentru şefia Uniunii

La congresul general al UDMR din februarie se vor organiza alegerile pentru un nou lider al formaţiunii politice maghiare. Kelemen Hunor şi Peter Eckstein-Kovacs au fost primii care s-au înscris la algerile interioare din UDMR, până ieri fiind singurii candidaţi.

Preşedintele grupului parlametar UDMR din Camera Deputaţilor, deputatul de Covasna Olosz Gergely, şi-a anunţat ieri intenţia de a candida şi el la postul de lider al Uniunii maghiare. Acesta doreşte să preia cârmele UMDR-ului deoarece politica Uniunii trebuie să se caracterizeze, de acum înainte, prin  dinamism, competitivitate, eficienţă, curaj şi pragmatism.

Acesta susţine că foarte multe persoane i-au cerut să candideze sperând într-o şansă de afirmare şi de prosperitate a comunităţii maghiare din România.

„Cred în această şansă şi ştiu că, pentru a o fructifica, trebuie să fim curajoşi, nu timizi şi rezervaţi, cum am fost învăţaţi în ultimele două decenii. Trebuie să fim eficienţi şi să rezolvăm interesele celor pe care îi reprezentăm în timp util, şi nu numai printr-o politică a paşilor mărunţi care se poate întinde pe durata mai multor secole. Trebuie să fim uniţi şi să nu lăsăm orgoliile să dezbine comunitatea noastră fiindcă noi, maghiarii din România, suntem puternici atâta vreme cât suntem împreună”, a explicat Olosz Gergely.

Deputatul UDMR doreşte să concretizeze patru proiecte mari în cadrul Uniunii în timpul mandatului său de preşedinte al formaţiunii politice, proiecte care i-au fost transmise de către populaţie, iar el nu este decât un simplu purtător de cuvânt al acestora. Unitatea maghiarilor şi democratizarea formaţiunii maghiare sunt cap de listă printre proiectele sale, ultimele două fiind prosperitatea populaţiei şi o colaborare strânsă dintre UDMR şi Guvernul ungar.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.