POLITICA 22 iunie 2009

Înapoi la administraţie!

de Covasna Media | 522 vizualizări
Conducerea PSD Covasna îi „invită” pe Antal Arpad şi Tamas Sandor să se ocupe mai mult de administraţie şi mai puţin de imagine

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, îi „urechează” pe primarul Antal Arpad şi pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Tamas Sandor, atrăgându-le atenţia să o lase mai moale cu acţiunile „de imagine” şi protestele, făcându-şi astfel mai

Conducerea PSD Covasna îi „invită” pe Antal Arpad şi Tamas Sandor să se ocupe mai mult de administraţie şi mai puţin de imagine

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, îi „urechează” pe primarul Antal Arpad şi pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Tamas Sandor, atrăgându-le atenţia să o lase mai moale cu acţiunile „de imagine” şi protestele, făcându-şi astfel mai mult timp pentru problemele de administraţie ale municipiului şi judeţului.

„Îi invităm pe Antal şi Tamas să mai termine odată cu aceste acţiuni strict de imagine şi politice privind demonstraţiile acestea în legătură cu deconcentratele şi le atragem atenţia că au nişte responsabilităţi privind administraţia publică şi ar trebui să se ocupe de aceste lucruri pentru că sunt foarte multe carenţe în acest domeniu”, a spus Grama amintind că sunt foarte multe scurgeri de fonduri în sensul în care se irosesc bani din bugetele consiliilor locale pe lucruri care nu sunt atât de suficiente şi eficiente în administraţie.

Liderul social-democrat a spus că vor încerca să facă şi ei o analiză privind modul în care se cheltuie banii publici.

Totodată, Horia Grama le solicită celor doi lideri din administraţia covăsneană să spună în ce măsură este respectat procentul etnic în serviciile pe care le conduc şi câţi români şi maghiari lucrează aici, inclusiv pe posturi de şefi de servicii sau de alg gen, de conducere. „Vrem să vedem dacă ei care clamează atât de mult respectarea unor procente chiar le respectă la rândul lor ca să ne facă şi pe noi să le respectăm. Şi mai atrag atenţia că posturile de conducere de la conducerea deconcentratelor sunt prin lege politice, şi că în momentul când UDMR va fi la putere, pe criteriu politic va putea să-şi numească oamenii ei pe aceste posturi. Aşa cum a făcut şi până acum numai că puţin cam în afara legii”, a mai spus preşedintele PSD Covasna.

Despre ideea referendumul de demitere a lui Antal Arpad şi Tamas Sandor venită din partea PD-L Covasna, deputatul socialdemocrat spune că deşi este o acţiune greu de realizat, care ar presupune multe costuri, ar fi interesantă pentru că ar scoate la iveală că „aceşti domni care fac mai multă politică decât administraţie s-ar putea să fie contestaţi de mare parte a judeţului, în special maghiară”.

Horia Grama a amintit câteva dintre cele mai recente acţiuni politice organizate în ultima vreme, de la afişele mortuare din faţa deconcentratelor, numerele de înmatriculare şi abţibildurile cu „SIC“ sau lanţul viu din centrul oraşului.

„Nu ştiu de ce n-au pus „SEC“, de la secui, dacă tot vroiau, aşa oamenii pot citi SÎC când vor trece cu maşinile prin oraş”, a spus Horia Grama.

Directori cu „memoria scurtă“

Tot în legătură cu deconcentratele, acesta a făcut referire şi la unii directori demişi din funcţie care au atacat în instanţă ordonanţa deconcentratelor, subliniind că unii „au memorie scurtă”.

„Sigur, este dreptul oricui să caute dreptatea în instanţă, dar mă surprinde scurta memorie pe care aceştia o au, şi mă refer la dl Hobincu. Toată lumea ştie că a fost dat afară cu litera „i” de la Mediu, pe caz de indisciplină, toată lumea ştie că a fost readus politic fiind vicepreşedinte PNL în postul respectiv şi ştim şi noi la vremea aceea la câte tertipuri s-a recurs să-l convingă pe Vasilescu să se dea la o parte, ca să poată obţine Hobincu postul şi observăm că acum e cel mai mare specialist în mediu, cu doctorate. Hai să fim serioşi! Ce doctorate când are memorie scurtă şi a uitat cum a ajuns pe postul acela”, a spus Grama.

Deputatul PSD a făcut referire şi la fostul director al AJOFM, Kelemen Tibor, despre care spune că şi el a fost susţinut tot politic, de UDMR, iar dacă tot s-a readus la lumină caracterul politic al funcţiilor de conducere din deconcentrate, acest lucru ar trebui să fie acceptat.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ariel, 22 iunie 2009
Aoleu, iar un umor de militzian: "Nu stiu de ce au pus , de la secui, daca tot voiau, asa oamenii pot citi cand vor trece masinile prin oras". La mai mare, neicusorule! Mai trimiteti!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.