POLITICA 27 august 2012

Hotărârea CCR a fost citită în plen, şedinţa s-a încheiat

de Agerpres | 314 vizualizări

Hotărârea Curţii Constituţionale nr. 6 din 21 august 2012 referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României, Traian Băsescu, şi la confirmarea rezultatelor acestuia, a fost citită în plenul reunit al Parlamentului de judecătorul Curţii Constituţionale, Mircea Ştefan Minea.

După citirea Hotărârii, şedinţa plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, la care au participat şi parlamentari ai USL, s-a încheiat.

În 29 iulie a fost organizat referendumul privind demiterea preşedintelui Băsescu. Conform Biroului Electoral Central, prezenţa la acest scrutin a fost de 46,24% (8.459.053 de persoane) iar dintre cei care s-au prezentat la urne 87,52% (7.403.836 de persoane) s-au pronunţat pentru demiterea preşedintelui iar 11,15% (943.375 de persoane) - împotrivă.

CCR a tranşat în 21 august problema referendumului, deşi a avut alte două termene prevăzute anterior, 12 septembrie şi 31 august.

În hotărârea adoptată, Curtea a constatat că procedura de organizare a referendumului din 29 iulie a fost respectată. În plus, judecătorii CCR au susţinut că nu a fost întrunită condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil şi au precizat că la data publicării deciziei în Monitorul Oficial Traian Băsescu îşi reia atribuţiile de preşedinte.

Hotărârea CCR urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, Traian Băsescu urmând să îşi reia atribuţiile de preşedinte.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.