POLITICA 9 octombrie 2018

Horia Grama: Nici bisericile, nici politicienii maghiari nu au explicat suficient importanţa referendumului

de Agerpres | 1118 vizualizări

Preşedintele PSD Covasna, fostul deputat Horia Grama, a opinat că prezenţa foarte scăzută la vot a covăsnenilor ar putea fi pusă pe seama faptului că nici bisericile şi nici politicienii maghiari „nu au explicat suficient“ importanţa referendumului.

„Observăm că judeţul Covasna, dar şi Harghita, unde populaţia majoritară este de etnie maghiară, stau foarte prost cu prezenţa la urne. A fost foarte, foarte slabă. Probabil că nici bisericile şi nici politicienii maghiari nu au explicat suficient importanţa acestui referendum. (...) Observăm, de asemenea, că în localităţile din judeţul Covasna cu populaţie preponderent românească prezenţa la urne a fost mult mai mare decât în cele maghiare, apropiindu-se de media pe ţară“, a declarat fostul deputat.

Acesta s-a arătat „dezamăgit“ de faptul că subiectul supus referendumului nu a suscitat interes nici la nivel naţional.

„Vedem că şi în ţară a fost o slabă apetenţă şi este dezamăgitor că prezenţa la urne într-o chestiune principială destul de importantă nu a născut interesul populaţiei pentru acest referendum“, a mai spus Horia Grama.

Judeţul Covasna s-a situat pe ultimul loc la nivel naţional în ce priveşte prezenţa la referendumul pentru revizuirea Constituţiei, desfăşurat în zilele de 6 şi 7 octombrie.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.