POLITICA 5 decembrie 2011

Guvernul îşi asumă răspunderea pe comasarea alegerilor

de Covasna Media | 613 vizualizări

Guvernul României îşi asumă răspunderea pe comasarea alegerilor şi promovarea magistraţilor. Decizia a fost luată în şedinţa Coaliţiei.

"Guvernul îşi va angaja răspunderea atât pentru proiectul legii de comasare a alegerilor, cât şi pentru legea privind promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în baza unei decizii politice luate în şedinţa de luni a coaliţiei. Intenţia este ca angajarea răspunderii să aibă loc până la Crăciun, iar data alegerilor comasate să fie decisă ulterior, prin hotărâre de guvern", au declarat surse participante la şedinţa de luni a coaliţiei, pentru Mediafax.

Ministerul Administraţiei şi Internelor propune ca alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale să se desfăşoare simultan cu alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat, la o dată ce va fi stabilită prin hotărâre a Guvernului.

Potrivit MAI, organizarea simultană ar reduce cheltuielile la jumătate, respectiv de la 43 de milioane de euro la aproximativ 22 milioane de euro.

"Având în vedere impactul negativ al costurilor alegerilor locale asupra exerciţiului financiar al bugetelor locale, prin prezentul proiect se propune ca alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale să se desfăşoare simultan cu alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat, la o dată ce va fi stabilită prin hotărâre a Guvernului. Astfel, alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale vor beneficia de accesul la o infrastructură electorală comună (birouri electorale, liste electorale, ştampile, logistică) cu cele parlamentare", explică MAI.

Cheltuielile pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor din anul 2012 se vor suporta de la bugetul de stat.

Desfăşurarea concomitentă a alegerilor generale va presupune o infrastructură electorală comună (birouri electorale, liste electorale, ştampile, logistică), iar costurile de personal ar fi înjumătăţite, de la 43 la aproximativ 22 milioane de euro, ca urmare a înfiinţării şi funcţionării unor birourilor electorale ale secţiilor de votare comune.

(realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
L, 13 decembrie 2011
Legea este facuta strict pentru prostii care o respecta. "Smecherii" gasesc mereu portita deschisa si stiu sa profite.Cod penal, asumarea raspunderii,16 MILIARDE DE EURO IMPRUMUT (cu dobanzi de citeste integral
eugen, 13 decembrie 2011
Eu banuiesc faptul ca stii raspunsul , dar intrebi asa ...de sanchi. Sanatate si pace!
"PANORAMIX", 13 decembrie 2011
Rog pe aceasta cale sa fiu "luminat" de cel sau cei care inteleg termenul de "asumarea raspunderii"' in politica ! Poate cineva sa-mi raspunda la intrebari? 1.Cine si ce pateste daca dupa asumarea citeste integral
Baiazid, 7 decembrie 2011
dece prin angajarea raspunderii si nu prin alt mod ? Pentru ca detin majoritatea. Caaa altfel nu este sigur.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.