POLITICA 24 noiembrie 2008

Gheorghe Baciu ştie ce are de făcut!

de Covasna Media | 643 vizualizări

Candidat pentru Camera Deputaţilor în Colegiul nr.4, Întorsura Buzăului – Covasna, preşedintele organizaţiei PD-L Covasna, Gheorghe Baciu, îşi propune să le demonstreze alegătorilor din colegiul său că este cel mai potrivit pentru a le reprezenta interesele în Parlament. Născut în anul 1949, cu soţie şi fiică ce lucrează în învăţământ la Întorsura Buzăului şi o nepoţică în vârstă de 9 ani cu care se mândreşte, Gheorghe Baciu este un „om al locului“ şi un bun cunoscător al necesităţilor din localităţile colegiului său. „Este un mare avantaj să fii om al locului, să fii în cunoştinţă de cauză privind necesităţile reale ale fiecărei localităţi, ce anume vor oamenii. Astfel poţi să intervii şi să ajuţi la rezolvarea celor mai stringente probleme şi să faci o ierarhizare a acestora, după care să estimezi efectele măsurii în cauză”, afirmă candidatul PD-L. Gheorghe Baciu spune despre el că a fost întotdeauna un om onest, care a ştiut să-i respecte pe cei din jur şi care s-a făcut respectat, îi place munca în echipă şi are o experienţă îndelungată în administraţie, dorind să sprijine comunităţile şi din poziţia de deputat. Are câte o amintire plăcută şi o relaţie specială cu majoritatea localităţilor din colegiul său, este ctitorul mai multor lăcaşuri de cult, are credinţă în Dumnezeu şi doreşte să ofere şi în continuare sprjin bisericilor.

De ce aţi ales acest Colegiu pentru a candida la alegerile parlamentare?

Candidez în acest colegiu fiindcă sunt născut şi crescut în Întorsura Buzăului şi am păstorit două localităţi o perioadă destul de lungă, aproape 28 de ani, şi anume comuna Barcani, înainte de ‘89, iar de la Revoluţie încoace am fost primar la Întorsura Buzăului, unde m-am ocupat de bunul mers al acestei localităţi şi zic eu că mă pot uita cu mândrie în fiecare din localităţile amintite, pentru că am avut grijă ca peste tot să las ceva în urma mea. Una peste alta, fără să fac nicio exagerare, dar cred că este uşor de subînţeles, atunci când ai o asemenea vechime în administraţie, se spune despre acel om că a fost un om bun, harnic, care a ştiut ce are de făcut, şi care chiar a făcut ceva cu care se mândreşte şi de care beneficiază toţi locuitorii. Asta vorbind pe plan local. Sigur, colegiul în care candidez este mult mai mare. Mai cuprinde şi alte localităţi: Sita Buzăului, Barcani, Dobârlăul, Zagonul, Valea Mare, Boroşneu, Covasna, Zăbala, Comandău. În primul rând, cu toţi primarii din aceste localităţi am luat legătura, înştiinţându-i că din partea PD-L voi candida eu. Cunosc foarte bine problemele cu care se confruntă zona Buzaielor şi sigur că odată ajuns deputat nu o să ţin cont nici de culoarea politică, nici de nimic absolut de acest gen, pentru că dacă pe mine mă trimit în Parlament cetăţenii, eu voi reprezenta toţi cetăţenii din colegiul nr. 4 Întorsura – Covasna.

Ce proiecte aveţi pentru cazul în care veţi ajunge deputat?

În mod concret, ca să poţi realiza în colegiul uninomial câte ceva trebuie sa ai cunoştinţe solide de administraţie, legislaţie, iar această experienţă cred că o am la ora actuală. Trebuie iden tificate care sunt problemele reale cu care se confruntă comunitatea din fiecare localitate, şi am făcut acest lucru. Ştim că la Întorsura trebuie dezvoltate apa şi canalizarea, există un proiect pe care l-am lăsat acolo moştenire, în biblioteca de proiecte a Primăriei, trebuie să se termine investiţia pe linie de colectare selectivă a deşeurilor, începută în 2003, trebuie asfaltate străzi, după introducerea reţelelor subterane de apă şi canal. La Sita, în primul rând trebuie rezolvată problema regularizării Buzăului, care a creat multe probleme locuitorilor de aici, trebuie realizată reţeaua de drumuri şi poduri, la fel şi la Barcani. În Valea Mare şi Dobârlău trebuie investiţii serioase în infrastructură, în multe localităţi trebuie modernizate şcoli, grădiniţe, aşezăminte culturale, cărora trebuie să li se redea activitatea culturală de păstrare a obiceiurilor populare, cântecului şi jocului tradiţional, trebuie promovate tinere talente şi create activităţi care să atragă tinerii în zona culturii, Zăbala are nevoie de investiţii mari în apă şi canalizare. În Covasna – supranumită staţiunea celor o mie de izvoare – sunt multe lucruri care trebuie realizate, iar eu mă voi implica în realizarea proiectului de introducere a apei şi canalizării în oraş şi zona Voineşti, unde doar 40% este canalizat şi voi sprijini finalizarea proiectelor existente pentru a identifica aceste investiţii necesare îmbunătăţirii serviciilor şi traiului în acest frumos oraş. Aproape în toate aceste localităţi de munte se va pune un accent deosebit pe dezvoltarea turismului montan prin promovarea unor investiţii în acest sens. Sectorul gospodăriilor mici va trebui ajutat aşa cum scrie şi în programul nostru de guvernare, cu pachete de servicii cuprinzând subvenţii, atât în zootehnie cât şi în sectorul vegetal, în culturile de bază din această zonă. Dacă noi suntem cei care vom câştiga gu vernarea şi majoritatea parla mentară vom face astfel încât pensia minimă garantată să fie de 350 de lei, acordând majorări substanţiale în salariile bugeta rilor. Legea privind majorarea salariilor cadrelor didactice va fi repusă în drepturi, aşa cum tre buia să o facă şi actualul Guvern. Pe linie de tineret şi sport, ne gândim că în fiecare localitate vor trebui să fie înfiinţate baze de promovare a sportului, precum şi alte activităţi specifice tineretului. Acestea ar fi câteva din gândurile mele, care în cei 4 ani vor trebui duse la îndeplinire, rezolvând în acelaşi timp probleme curente care apar de la o localitate la alta.

Ce şanse de realizare are autonomia Ţinutului Secuiesc?

În legătura cu aşa-zisa autonomie a Ţinutului Secuiesc, menţionăm că nimic ce este ilegal nu poate fi realizat în ţara noastră, decât prin încălcarea legilor şi a Constituţiei, ori aşa ceva nimeni nu ar permite. În mod sigur nici în următoarele 30 de legislaturi nu va fi o autonomie a Ţinutului Secuiesc, aşa cum îşi închipuie unele minţi înfierbântate din partea UDMR sau PCM. Dacă nu a fost aprobată legea statutului minorităţilor naţionale, acest lucru se datorează în primul rând PD-L, iar poziţia mea este foarte bine cunoscută, atât în partid, cât şi de concetăţenii noştri, eu fiind unul din cei care au repins întotdeauna această idee.

Ce şanse are un candidat român din Covasna să obţină un loc în Parlament?

Din ceea ce am socotit, Colegiul Întorsura Buzăului - Covasna poate da un parlamentar român care să susţină activităţile comu nităţii româneşti din tot judeţul şi să facă în aşa fel încât programul de guvernare să fie realizat. Am încredere în înţelepciunea locuitorilor din acest colegiu şi cred că vor face cea mai bună alegere, de aceea lupt pentru a fi în preferinţa electorilor, şi mi-am propus ca cele mai multe voturi din acest colegiu să fie de partea PD-L şi desigur de partea mea. La nivel de organizaţie judeţeană de partid am promovat în funcţia de candi dat atât la Cameră cât şi la Senat oameni de încredere care ştiu bine ce au de făcut în fiecare colegiu. Închei prin a face un călduros apel către electoratul covăsnean de a se prezenta în număr cât mai mare la vot, şi să facă alegerea potrivită, adică să voteze cu reprezentanţii PD-L în toate colegiile.

Teme articol: alegeri parlament deputat
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.