POLITICA 20 martie 2013

Forţa Civică şi PNŢCD refac Alianţa D.A.

de Covasna Media | 426 vizualizări

M.R. Ungureanu: „Dreapta are acum forțe proaspete. Suntem aici împreună; împreună ne asumăm şi şansa de a reporni o construcţie – Alianţa D.A. – care merită toată energia şi dedicaţia noastră”

Reprezentanţii Forţei Civice Covasna au participat  la ședinţa Consiliului Naţional ce a avut loc sâmbătă, 16 martie, la Palatul Parlamentului din Bucureşti,  în cadrul căreia conducerea Partidului Forţa Civică (FC) a aprobat constituirea alianţei politice cu Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), „Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr” – (Alianţa D.A.).

„Suntem astăzi martori ai primului pas către reclădirea unităţii dreptei autentice”, a susţinut preşedintele FC, Mihai-Răzvan Ungureanu, în discursul său. „Miza acestei alianţe este una extrem de importantă, vitală pentru viitorul democraţiei din România. Este vorba despre solidarizarea tuturor celor care cred în ideile, principiile şi valorile integrate în nucleul de centru – dreapta” a mai spus acesta .Co-preşedinţii noii alianţe au declarat, cu acest prilej: „Alianţa D.A. devine astăzi principalul pol de dreapta din România, a cărui acţiune este esenţială, având în comun un set de principii şi valori reprezentative pentru o mişcare autentică de centru dreapta”.

Co-preşedintele Alianţei D.A., Mihai-Răzvan Ungureanu, consideră că unirea formaţiunilor de dreapta nu mai suportă nicio amânare. „Votul obţinut de actuala putere este efectul unei demagogii populiste, socialiste, care îşi demonstrează  – încă o dată – limitele, prin efectele asupra economiei. Incompetenţa, promovarea lipsei de conţinut, reaua – voinţă, improvizaţia în relaţiile diplomatice şi economice ale ţării – toate acestea trebuie sancţionate activ. Trebuie să ne exprimăm coerent, în faţa electoratului, proiectul alternativ. Trebuie să fim convingători, fără a ne pierde onestitatea şi deschiderea. Puterea actuală ne învaţă că rămâne tributară spiritului autoritar,  atotştiutor, închis dialogului. Ţine şi de noi să-i facem să se supună regulilor jocului democratic” a menţionat Mihai-Răzvan Ungureanu.

Preşedintele Forţa Civică crede în succesul şi în lupta alianţei pentru apărarea democraţiei, statului de drept, a libertăţilor şi drepturilor cetăţeneşti, valorile esenţiale ale dreptei.  „Această alianţă a apărut ca o necessitate pentru electoratul de dreapta, care, de 24 de ani, este trădat şi manipulat”, a declarat şi preşedintele PNŢCD. „Acest electorat are nevoie de o forţă unită, o forţă care începe cu acest protocol”, a adăugat co-preşedintele noii alianţe, Aurelian Pavelescu.

Alianţa D.A. este privită de preşedintele Forţa Civică ca o şansă istorică de a fi acea schimbare pentru care competenţa, meritul, iniţiativa individuală şi civismul sunt obiective principale. „Cred că unitatea dreptei poate fi reconstruită, şi va fi. Depinde de noi să ne ridicăm la înălţimea şansei pe care ne-o oferă istoria,” a conchis Mihai-Răzvan Ungureanu.

Forţa Civică Covasna

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.