POLITICA 16 septembrie 2011

Emil Boc îl revocă pe Sebastian Lăzăroiu. Sulfina Barbu, noul ministru al Muncii

de Covasna Media | 503 vizualizări

Premierul Emil Boc l-a revocat pe Sebastian Lăzăroiu din funcţia de ministru al Muncii, înaintând deja preşedintelui propunerea de numire a Sulfinei Barbu. Fostul consilier prezidenţial plăteşte pentru declaraţiile considerate "iresponsabile" la adresa PDL.

Emil Boc l-a demis pe Sebastian Lăzăroiu, care ocupa funcţia de ministru al Muncii din 3 iunie. El va fi înlocuit de Sulfina Barbu, preşedinta comisiei de administraţie publică din Camera Deputaţilor şi şefa Organizaţiei de Femei a PDL. Numele ei a fost vehiculat pentru acest post şi după demisia lui Ioan Botiş, însă, surprinzător pentru acel moment, fostul consilier prezidenţial a fost nominalizarea premierului.

Schimbarea lui Lăzăroiu se datorează probabil presiunilor liderilor PDL, iritaţi de ieşirile publice din ultima vreme ale ministrului. Cea mai recentă, în care a spus că nu şi-ar oficializa intrarea în politică într-un PDL aşa cum arată el azi, se pare că l-a costat capul.

Anterior deciziei premierului, prim-vicepreşedintele PDL, Sorin Frunzăverde, declara pentru REALITATEA.NET că îi va solicita lui Emil Boc să-l schimbe pe Lăzăroiu.

"O să-i cer premierului să-l demită pe Sebastian Lăzăroiu pentru că nu e normal să iasă cu asemenea declaraţii referitoare la partid. Lăzăroiu nu a făcut nimic relevant până acum ca să ocupe postul de ministru al Muncii şi ar trebui să ştie că se află acolo doar prin voinţa PDL", a declarat Sorin Frunzăverde.

Întrebat de ce a fost totuşi numit ministru dacă partidul nu l-a vrut, Frunzăverde a încheiat conversaţia brusc: "Mulţumesc pentru telefon".

Şi alţi "talibani" ai PDL au fost deranjaţi de ieşirile publice ale lui Lăzăroiu, ultima fiind cea care a pus capac.

Printre aceştia, Ioan Oltean, secretarul general al partidului. "O să discutăm la nivel de partid şi vom decide ce facem. Ce pot spune cu certitudine este că mă delimitez şi condamn asemenea declaraţii care fac mult rău PDL, Guvernului din care face parte cu atâta bucurie din partea sa. Vreau să mai spun un lucru şi pe acesta trebuie să-l reţină domnul Lăzăroiu, că nu a ajuns ministru în temeiul calităţilor domniei sale excepţionale. A ajuns ministru că l-a propus PDL", a spus Ioan Oltean, citat de Mediafax.

Acesta cataloghează afirmaţiile lui Lăzăroiu drept "iresponsabile": "Îi face plăcere să se numească ministrul Muncii, dar este ministrul Muncii în Guvernul Boc, iar Guvernul Boc este format în marea majoritate din membri PDL. Nu i-a cerut nimeni să se înscrie în PDL, dar nici nu putem permite ca domnia sa să facă afirmaţii iresponsabile. Domnia sa se crede, ştiu eu, noaptea analist politic şi dimineaţa ministru", a completat liderul PDL.

Sebastian Lăzăroiu a declarat, într-un interviu pentru "Gândul", că şi-ar oficializa intrarea în politică, nu într-un "PDL aşa cum este el acum", ci dacă ar fi vorba de o mişcare mult mai largă de centru-dreapta.

"Am ezitat întotdeauna să mă înscriu într-un partid politic, să mă înregimentez politic. Acum aş face-o, dar aş face-o dacă ar fi vorba nu de PDL, aşa cum este el acum, ci de o platformă mai largă de centru-dreapta. (...) Sunt interesat să mă implic în asemenea mişcare, în asemenea platformă (Mişcarea Populară - n.r.)", a fost afirmaţia lui Lăzăroiu care a pus practic partidul pe jar.

(www.realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.