POLITICA 9 decembrie 2008

Dispute verbale din cauza referendumului

de Covasna Media | 692 vizualizări

Consilierul local Rodica Pârvan (PSD) i-a solicitat ieri primarului din Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, să ia o poziţie fermă în legătură cu iniţiativa consilierilor PCM privind organizarea unui referendum pentru autonomia Ţinutului Secuiesc şi să se termine cu aceste demersuri pe care le consideră inutile. Rodica Pârvan a afirmat în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului că nu este normal ca din lună în lună să se readucă în discuţie acest proiect de hotărâre privind organizarea unui referendum pentru autonomie şi astfel să se „ţină în priză electoratul”, când ar exista alte probleme ale oraşului care să fie dezbătute şi rezolvate de Consiliu. „Este un consum inutil de energie atâta timp cât Constituţia ţării este clară. Numai aşa, să ţinem în priză electoratul ?! Mi se pare o chestiune în care să luaţi o poziţie fermă în acest sens, prea mult timp şi energie consumăm de pomană”, i s-a adresat consilierul Pârvan primarului.

Obişnuinţa, „mama autonomiei“

În replică, primarul i-a răspuns consilierului local să se „obişnuiască”, pentru că această temă va mai fi discutată. „Nu vă consumaţi timpul şi energiile, obişnuiţi-vă. Este o realitate, vom mai discuta mult şi bine această problemă”, a afirmat Antal Arpad. Şi independentul Mădălin Guruianu şi-a exprimat punctul de vedere vizavi de această chestiune şi a reluat poziţia sa privitoare la acest proiect: „... îmi pare o enormă pierdere de vreme în condiţiile în care populaţia română şi maghiară din zonă are alte priorităţi – scăderea nivelului de trai, criza care „bate la uşă”, nevoia de investiţii masive în infrastructură şi creşterea continuă a şomajului, vă propun să nu ne mai preocupăm pe această aberaţie ilegală”, susţine Guruianu.

A doua dezbatere publică

Primăria municipiului Sfântu-Gheorghe a supus pentru a doua oară dezbaterii publice iniţiativa consilierilor PCM din cadrul Consiliului Local referitoare la elaborarea Proiectului de hotărâre privind organizarea referendumului local în vederea modi ficării limitelor teritoriale ale judeţului Covasna, conform iniţiativei legislative „Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc”. Cel de-al doilea proiect pe tema referendumului privind autonomia va fi supus analizei, avizării şi adoptării Consiliului Local al municipiului în cadrul şedinţei din luna ianuarie 2009, iar între timp eventualele sugestii şi propuneri pot fi exprimate până la data de 12 decembrie. Potrivit legii, un proiect odată respins ar mai putea fi readus în discuţie şi supus dezbaterii publice dacă asupra sa s-au făcut modificări.

Ana Sidon

Teme articol: autonomie referendum primar
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
milut, 11 decembrie 2008
domnilor lasati autonomia si concentrativa fortele asupra economiei . nu ati vazut cum se inghesuie lumea la ajutoare pt caldura ?
guruianu madalin, 10 decembrie 2008
Eventualele propuneri, sugestii, opinii exprimate în scris, conţinând şi numele, prenumele, domiciliul şi nr. de telefon al semnatarului, se vor depune la Compartimentul Relaţii cu Publicul sau citeste integral
istvan, 9 decembrie 2008
unde se pot trimite aceste sugestii/propuneri?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.