POLITICA 6 octombrie 2008

Deputatul Străchinaru critică prestaţia PCM

de Covasna Media | 443 vizualizări

Totodată, acesta spune că liderii UDMR au lăsat judeţul în „mocirlă economică“ în mod conştient

Deputatul PD-L Covasna, Petre Străchinaru, s-a declarat dezamăgit de activitatea PCM şi susţine că se aştepta ca partidul nou înfiinţat să vină cu proiecte concrete care să ducă la dezvoltarea judeţului, în schimb insistă pe ideea autonomiei teritoriale şi a separatismului. Străchinaru a declarat că a salutat apariţia PCM pe scena politică, întrucât comunitatea maghiară are nevoie de o alternativă politică, dar proiectele concrete au întârziat să apară. „Speram că PCM vine cu nişte proiecte, cu programe, când colo nu fac decât să ...

Totodată, acesta spune că liderii UDMR au lăsat judeţul în „mocirlă economică“ în mod conştient

Deputatul PD-L Covasna, Petre Străchinaru, s-a declarat dezamăgit de activitatea PCM şi susţine că se aştepta ca partidul nou înfiinţat să vină cu proiecte concrete care să ducă la dezvoltarea judeţului, în schimb insistă pe ideea autonomiei teritoriale şi a separatismului. Străchinaru a declarat că a salutat apariţia PCM pe scena politică, întrucât comunitatea maghiară are nevoie de o alternativă politică, dar proiectele concrete au întârziat să apară. „Speram că PCM vine cu nişte proiecte, cu programe, când colo nu fac decât să preia tezele lui Csapo Jozsef şi Torro Tibor – lideri maghiari care militează pentru autonomie -, iar pentru asta nu trebuiau să se constituie într-un partid. Să fi venit cu nişte programe, dar vin cu aceleaşi idei de enclavizare“, spune Străchinaru. Deputatul PD-L consideră că PCM nu va mai reuşi să păcălească astfel electoratul şi riscă să ajungă un partid necredibil fără programe concrete, întru cât „oamenii s-au săturat să li se fluture nişte miraje că vor trăi mai bine într-o autonomie“.

Mocirlă economică cu bună ştiinţă

În altă ordine de idei, Străchinaru a afirmat că liderii UDMR au lăsat judeţul în „mocirlă economică“ cu bună ştiinţă, pentru a-şi conserva poziţiile electorale şi financiare, iar acest lucru este valabil şi pentru celelalte zone din Secuime. Mai mult, spune deputatul PD-L de Covasna, în Parlament au rămas până în 2004 în majoritatea lor aceiaşi lideri ai UDMR, pe lângă care au mai intrat câţiva tineri, dar cei vechi au menţinut aceleaşi idei. Afirmaţiile lui Petre Străchinaru s-au îndreptat şi la adresa unor miniştri ai UDMR, amintindu-i pe ministrul mediului, Korodi Attila şi pe cel al Dezvoltării, Borbely Laszlo. „Korodi ce a făcut pentru Covasna?! Borbely ce-a făcut? A fost într-un post cheie pentru dezvoltarea locală“, a spus Străchinaru.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.