POLITICA 24 aprilie 2019

Deputatul Kulcsar Terza Jozsef spune că va sesiza ambasadele cu privire la înlăturarea steagurilor din sala CJ

de Covasna Media | 1201 vizualizări

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna, deputatul Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, marţi, că este nemulţumit de decizia instanţei de judecată care a dispus înlăturarea mai multor steaguri din sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, printre care şi cel al Ungariei, menţionând că va sesiza ambasadele cu privire la acest aspect.

Kulcsar a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în urmă cu aproape trei ani a donat Consiliului Judeţean şase steaguri, respectiv steagul judeţului, steagul secuimii, precum şi drapelele Ungariei, Statelor Unite ale Americii, Germaniei şi Israelului, cu condiţia arborării lor în sala de şedinţe, dar primele trei au fost înlăturate recent în urma unui proces intentat de Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tănasă.

Kulcsar, care a fost ales deputat pe lista UDMR Covasna, a opinat că sentinţa este „nedreaptă”.

„Este mai mult decât revoltător. În România, care se consideră o ţară democratică, este de neînţeles ca Tribunalul să înlăture steagul Ungariei (...) Cum justifică acel judecător faptul că numai aceste trei steaguri au trebuit înlăturate, iar celelalte, ale Americii, Germaniei şi Israelului, pot să rămână?”, a declarat parlamentarul covăsnean.

Acesta a menţionat că a informat reprezentanţii Ministerului de Externe al Ungariei în legătură cu această situaţie şi speră ca oficialii ţării vecine să ia o poziţie.

În opinia sa, înlăturarea steagurilor echivalează cu o „declaraţie de război diplomatic” şi a mai spus că va informa ambasadele marilor state cu privire la această „nedreptate”.

Săptămâna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a înlăturat din sala de şedinţe a instituţiei trei dintre steagurile primite donaţie, după ce a fost somat de instanţa de judecată să pună în aplicare o sentinţă definitivă şi irevocabilă, în caz contrar urmând să fie sancţionat cu 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere.

Tamas Sandor a declarat că, deşi s-a conformat, consideră că sentinţa nu este corectă, arătând că instanţa „măsoară cu dublă măsură”, nedispunând şi înlăturarea celorlalte trei steaguri primite prin aceeaşi donaţie.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Costin Cristea, 26 aprilie 2019
Nici steagurile Americii, Germaniei si Israelului nu trebuie expuse în sala de festivități a C.J. Cv. Nu scrie legea.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.