POLITICA 24 iulie 2022

Demografia, imigranții și chestiunea gender, problemele care ard azi în accepțiunea lui Viktor Orbán

de Mirela Cara Dragu | 1195 vizualizări

Prezent la cea de-a XXXI-a ediție a Universității de Vară și Tabără Studențească „Bálványos”, mai cunoscută ca Tusványos, premierul Ungariei, Viktor Orbán, a subliniat că demografia, imigranții și chestiunile gender sunt problemele actuale ale lumii europene. Oficialul maghiar a făcut o nouă împărțire a Europei, în occidentali și post-occidentali. 

În aplauzele și ovațiile celor prezenți la Tusványos, premierul Ungariei, Viktor Orbán, a susținut un discurs în care a făcut o analiză a situației energetice a lumii, discurs care s-a conturat ca o critică la adresa Statelor Unite ale Americii și a Uniunii Europene. Conform celor afirmate de el, Vestul începe să piardă supremația în ceea ce privește controlul resurselor, rămânând doar o forță militară importantă, în timp ce state precum China încep să se afirme ca lideri care controlează sursele și resursele la nivel mondial, ceea ce împinge Occidentul într-o situație extrem de dificilă. 

Premierul ungar a punctat în discursul său câteva probleme pe care le consideră de importanță majoră la ora actuală pentru națiunea maghiară, dar și pentru o parte a est-europenilor. Este vorba despre problema demografică, în legătură cu care a afirmat că „avem mai multe înmormântări decât botezuri”, imigranți, despre care spune că sunt „o fiță ideologică a stângii internaționaliste, cum că în Europa există dintotdeauna specii amestecate, ceea ce este o înșelăciune semantică”, și chestiunea gender, clasată drept o nebunie occidentală pe care Ungaria și alte state din Europa Centrală și de Est o va respinge sistematic – „Niciodată această nebunie occidentală nu va avea loc în această parte a lumii”, a declarat premierul maghiar, care a insistat asupra faptului că în Ungaria tatăl este bărbat, mama este femeie, iar copiii trebuie lăsați în pace. 

Actualmente, în accepțiunea premierului Ungariei, continentul european se împarte în post-Occident, compus din statele vest-europene, care s-au deschis nepermis de mult spre imigranți, și Occident, care este format din statele din Europa Centrală și de Est. În vestul Europei, spune Orbán, nu mai există națiuni. „E o structură post-occidentală, cu un procentaj mare de non-europeni. Occident este în estul Europei. Aici s-a mutat. În fostul Occident sunt post-occidentalii. (...) Noi în Bazinul Carpatic nu suntem o rasă mixtă, ci un amestec de popoare. Suntem dispuși să ne amestecăm între noi, dar nu vrem să fim o rasă mixtă”, a spus premierul ungar.

Un articol mai amplu pe același subiect va fi publicat în ziarul Observatorul de Covasna de luni, 25 iulie.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.