POLITICA 14 aprilie 2013

Demisii în masă la Consiliul Local Moacșa

de Covasna Media | 744 vizualizări

Cei patru consilieri locali UDMR au renunţat la funcţii, fără să-şi motiveze deciziile

În cadrul ședinței Consiliului Local Moacșa de săptămâna trecută, toţi consilierii aleși sub culorile UDMR au demisionat din funcție. Primul pas a fost făcut de consilierul Kerekes Jenő, iar acesta a fost urmat de Badi Gyula, Ilyés Matild și Oláh-Badi András. Aceștia nu au dorit să comenteze decizia luată.

Situația politică din cadrul CL Moacșa este una interesantă. UDMR a pierdut aici funcțiile de primar și viceprimar, iar componența CL este 4 consilieri UDMR, 4 consilieri PPMT și un independent, care are puterea de a înclina balanța într-o parte sau alta. Primarul comunei, Bács-Benke László (PPMT), este de părere că motivul deciziei luate de consilierii UDMR este acela că nici până acum nu s-au împăcat cu faptul că au pierdut alegerile și astfel nu își pot impune voința în CL. „Adevăratul motiv al demisiei este acela că nu pot trata separat binele și interesul comunității de cel personal. Au încercat să pună bețe în roate conducerii PPMT, acest lucru nu le-a reușit, astfel au considerat că este mai bine să își dea demisiile” – spune primarul din Moacșa, Bács-Benke László.

În locul celor patru vor veni următorii clasați pe listele UDMR la alegerile locale, sau vor fi organizate alegeri anticipate.

Teme articol: primaria moacsa
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.