POLITICA 18 iunie 2018

Dan Barna (USR): La Sfântu Gheorghe am avut sentimentul de Las Vegas al responsabilităţii civice

de Agerpres | 1536 vizualizări

Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, care a fost prezent vineri după-amiază în judeţul Covasna pentru a susţine campania „Fără penali în funcţii publice“, a declarat că municipiul Sfântu Gheorghe i-a creat impresia unui „Las Vegas al responsabilităţii civice“.

Acesta a precizat că a avut surpriza să constate că majoritatea oamenilor pe care i-a întâlnit pe stradă au fost de acord să semneze pentru această cauză.

„E prima dată când vin în Sfântu Gheorghe (...) şi am petrecut o oră şi jumătate spre două adunând semnături în zona centrală a oraşului şi chiar le spuneam colegilor că am avut un sentiment de Las Vegas al responsabilităţii civice, pentru că spre deosebire de aproape majoritatea oraşelor din ţară unde am fost ca să ajut la strângerea de semnături, şi am fost până la acest moment în mai mult de zece, aici am avut surpriza, şi accentuez, am avut surpriza să văd că, în medie, din 10 oameni 8 sau 9 au semnat. Cred că am întâlnit doar trei sau patru persoane în aceste două ore care au refuzat să semneze. (...) A fost o surpriză să constat disponibilitatea oamenilor de a semna fără să ezite şi să încerce să ne explice, cum se întâmplă în multe alte oraşe (...), că există nuanţe, adică acele mesaje otrăvite de la televiziunile de casă. Nu, aici e acea gândire simplă şi clară - eşti condamnat, nu mai trebuie să reprezinţi statul, lucru firesc, semnăm pentru asta. (...) Pentru mine a fost o surpriză foarte plăcută şi sentimentul a fost de Las Vegas al responsabilităţii civice“, a declarat Dan Barna, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a mai afirmat, în context, că „România a funcţionat în ultimul an şi jumătate precum o casă de avocatură“ pentru liderul PSD, Liviu Dragnea.

Citește și Deputatul USR Tudor Benga: Cetăţenii judeţului Covasna merită mai mult decât au primit până în prezent

„În România, toată problema în care ne zbatem noi acum, ca ţară, vine din faptul că un om, Liviu Dragnea, vrea să îşi rezolve problemele personale, să schimbe toate legile şi tot sistemul juridic ca să nu ajungă la închisoare pentru nişte fapte pe care le-a săvârşit. (...) Deci, o problemă personală a unui individ a devenit preocuparea naţională a unui stat timp de un an şi jumătate, ceea ce este foarte grav. (...) Într-un fel, România a funcţionat timp de un an şi jumătate precum o casă de avocatură pentru Liviu Dragnea, şi Parlamentul la fel. Iar faptul că e nevoie de această campanie nu este o bucurie pentru noi, USR, şi nici pentru celelalte organizaţii care o susţin, nu e nicio bucurie să stăm în stradă cu orele şi vorbim cu cetăţenii să îi convingem să semneze, dar este, practic, un mecanism de apărare, printre puţinele pe care le avem, împotriva acestei agresiuni la care statul este supus“, a mai spus Dan Barna.

Vicepreşedintele USR Elek Levente a declarat că, în opinia sa, receptivitatea oamenilor din Sfântu Gheorghe se datorează nivelului de educaţie al populaţiei.

Liderul USR Covasna, Marius Popa, a opinat că o altă cauză principală a crizei prin care trece societatea românească în acest moment o reprezintă „trecutul care ţine cu dinţii să rămână în prezent“ şi a făcut un apel către cetăţenii judeţului, indiferent de etnie, să se alăture acestei formaţiuni politice pentru a produce o schimbare în bine.

„A venit momentul să fim responsabili. (...) Vreau să facem ceva împreună pentru copiii noştri şi dacă n-om reuşi, nu e nicio problemă, dar măcar am încercat. (...) Să încercăm să ne salvăm singuri, să fim noi Uniunea care salvează România“, a spus Marius Popa.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.