POLITICA 15 iunie 2018

(Update) Deputatul USR Tudor Benga: Cetăţenii judeţului Covasna merită mai mult decât au primit până în prezent

de Agerpres | 1744 vizualizări

Deputatul Uniunii Salvaţi România (USR) Braşov, Tudor Benga, a declarat vineri după-amiază, cu prilejul inaugurării biroului său parlamentar din Sfântu Gheorghe, că locuitorii judeţului Covasna, indiferent de etnie, merită mai mult decât au primit până în prezent de la politicieni şi autorităţi, prin urmare, şi-a propus să sprijine şi să reprezinte interesele comune ale acestei comunităţi.

„Noi, USR, am avut mai bine de 1.000 de voturi în judeţul Covasna la alegerile parlamentare din 2016 şi considerăm că este important să-i reprezentăm şi pe aceşti cetăţeni şi, mai mult decât atât, să propunem o opţiune atât pentru români, cât şi pentru maghiari, care merită mai mult, merită o reprezentare mai eficientă şi mai corectă. Şi de aceea am făcut acest demers, de a deschide acest birou parlamentar la Sfântu Gheorghe. (...) Eu consider că Braşovul şi toată zona metropolitană sunt şi trebuie să fie una dintre locomotivele de dezvoltare ale ţării şi consider că Sfântu Gheorghe şi o bună parte din Covasna sunt parte integrantă din ceea ce se cheamă zona metropolitană Ţara Bârsei. (...) Eu sper ca, deschizând acest cabinet, să am posibilitatea de a sta de vorbă cu cetăţenii din Sfântu Gheorghe şi din Covasna şi sper să am şi un dialog cât mai constructiv cu autorităţile din Covasna legat de dezvoltarea regiunii. (...) Cred că, în bună măsură, şi români şi maghiari avem aceleaşi probleme, care ţin şi de corupţie, şi de drumuri, şi de şcoli, şi de spitale şi că avem nevoie să lucrăm împreună în această direcţie şi sper ca eu, împreună cu colegii mei din filiala USR Covasna şi Sfântu Gheorghe, să putem să oferim acea punte de legătură pentru a împinge înainte proiectele de dezvoltare a zonei“, a declarat Tudor Benga.

Preşedintele USR, Dan Barna, prezent la eveniment, a spus că orice cabinet parlamentar nou înseamnă „o voce sau o portavoce“ pe care cetăţenii o pot avea pentru a transmite mesaje spre Bucureşti, iar vicepreşedintele formaţiunii Elek Levente a afirmat că şi românii şi maghiarii au nevoie de o „schimbare reală“.

„Eu sunt maghiar şi am ajuns în conducerea acestui partid. (...) Pentru noi, aici, în USR, nu contează ce limbă vorbeşti, ci cum gândeşti şi ce vrei să faci. (...) Cred că, la fel, şi maghiarii şi românii avem nevoie de o schimbare, de o schimbare reală în tot ceea ce înseamnă viaţa noastră, iar acesta este şi motivul pentru care am intrat în politică şi motivul pentru care m-am alăturat USR. Să nu credeţi că nu am avut reproşuri din partea multora sau din partea UDMR, că de ce nu sunt acolo. Simplu, pentru că nu pot să admit politica pe care o fac ei, cu tot respectul pentru ce au făcut pentru comunitatea maghiară şi nu pot să spun că nu au făcut. Au făcut, dar o fac doar din patru în patru ani şi asta nu este suficient. Cred că şi etnicii maghiari au nevoie de mai mult“, a declarat vicepreşedintele USR.

„Am obţinut voturi şi din Covasna şi din Harghita şi ne simţim responsabili chiar şi pentru un vot dacă l-am primit. Oricum, ne simţim responsabili pentru întreaga ţară, chiar şi pentru cetăţenii care nu ne-au votat. (...) În ce priveşte politica, aşa cum este ea trăită în secuime, cred că lucrurile se învârt de prea mult timp strict în jurul UDMR şi cred că UDMR şi partidele româneşti şi ale lor discursuri naţionaliste se potenţează reciproc într-o dihotomie din aceasta etnică, pentru că şi unii şi alţii au de câştigat dacă încearcă să ne dea cap în cap“, a susţinut deputatul USR Cristian Seidler.

Potrivit acestuia, Tudor Benga este deputatul român care a avut cele mai dese intervenţii în Parlament pe subiecte ce susţineau minoritatea maghiară din România.

„Şi dacă veţi urmări ce votăm noi pe subiectele importante pentru maghiari, veţi observa, probabil, cu surprindere că acolo unde noi am crezut că maghiarimea are de câştigat şi e îndreptăţită să câştige din perspectivă legislativă câteva elemente, am votat pentru, dar nu am votat pentru doar ca să dea bine, ci am votat pentru întrucât chiar asta credem“, a spus acesta.

Printre altele, Benga a amintit că în scurt timp, probabil săptămâna viitoare, USR va lansa un website în limba maghiară pentru campania „Fără penali în funcţii publice“, iar pe pagina de internet a formaţiunii va exista şi un formular în limba maghiară pentru cei care doresc să se înscrie în acest partid.

Biroul parlamentar al deputatului USR Tudor Benga, inaugurat vineri, se află în vecinătatea sediului Casei de Asigurări de Sănătate din Sfântu Gheorghe.

 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.