POLITICA 28 noiembrie 2008

Cristian Cimpoi, alegerea tuturor!

de Covasna Media | 726 vizualizări
Interviu cu Cristian Cimpoi, candidatul PNL la Camera Deputaţilor în Colegiul 1, Sfântu Gheorghe

De ce credeţi că aţi putea fi alesul tuturor?

Aşa cum am mai spus, atuul meu cel mai important este vârsta: sunt prea tânăr ca să fiu în tot felul de grupuri şi grupuleţe, tot felul de cârdăşii care se fac şi s-au făcut de-a lungul timpului, deci electoratul tânăr se poate baza pe mine, şi sunt îndeajuns de „copt” să am un post care presupune responsabilităţi şi înţelegerea în profunzime a problemelor electoratului matur. Sunt director administrativ la Spitalul Naţional de Cardiologie din Covasna, de ...

Interviu cu Cristian Cimpoi, candidatul PNL la Camera Deputaţilor în Colegiul 1, Sfântu Gheorghe

De ce credeţi că aţi putea fi alesul tuturor?

Aşa cum am mai spus, atuul meu cel mai important este vârsta: sunt prea tânăr ca să fiu în tot felul de grupuri şi grupuleţe, tot felul de cârdăşii care se fac şi s-au făcut de-a lungul timpului, deci electoratul tânăr se poate baza pe mine, şi sunt îndeajuns de „copt” să am un post care presupune responsabilităţi şi înţelegerea în profunzime a problemelor electoratului matur. Sunt director administrativ la Spitalul Naţional de Cardiologie din Covasna, de aceea şi sloganul meu este „Inimile noastre bat la fel!” Sunt convins că oamenii au nevoie să fie reprezentaţi de cineva care este şi onest, are şi putere de muncă, dar şi datele necesare luării unor decizii grave, importante.

Majoritatea contracandidaţilor dvs. au venit cu tot felul de strategii, de propuneri, iar dvs. nu aţi făcut-o. De ce?

Consider că aceste strategii, propuneri, tot felul de mesaje care mai de care mai înflăcărate sunt complet nerealiste. Sunt genul de mesaje menite să „protească“ o anumită parte a electoratului, populiste, fără valoare în realitatea imediată. Cuvinte mari ştiu să spun şi eu, însă, de fapt, este cât se poate de clar că strategiile se vor dezvolta după alegeri. Singurul lucru pe care pot să îl promit cu fermitate alegătorilor mei este că judeţul Covasna, oamenii judeţului, vor fi o prioritate absolută pentru mine. Vreau să vină la mine omul concret, omul real care îmi spune: „Susţine-mă să pun pe picioare un proiect pentru reducerea poluării la Reci”, de exemplu, şi voi face tot posibilul ca acest lucru să se întâmple. Cred că toţi suntem sătui de mesaje de genul „voi face” şi „voi drege”, iar după alegeri toţi uită de unde au plecat. Eu nu vreau să fac asta, pentru că ştiu sigur că nu o să uit că aici sunt rădăcinile mele şi oamenii pe care îi iubesc.

Credeţi că alegerile uninominale sunt o schimbare în bine?

Exact aceste alegeri uninominale m-au făcut să vreau să îmi apropii oamenii, să înţeleagă că vor avea în mine şi un partener lucid şi aşezat, dar şi unul plin de compasiune şi înţelegere. Încrederea se câştigă foarte greu, dar aş vrea ca oamenii să înţeleagă că nu vor avea în mine doar un deputat, cât un partener pe care se pot baza cu adevărat. Nu voi fi niciodată „alesul” cu maşină la scară şi cu soacra, nevasta, cumnatul plasaţi pe funcţii călduţe şi profitabile. Slavă Domnului, ai mei o duc foarte bine, nu au nevoie să vin eu să le dau funcţii. Ideea este că eu concep acest uninominal în totalitatea lui, şi eu să fiu cunoscut personal şi individual de către oameni, dar şi eu să îi cunosc pe ei. Spuneam că nu mai doresc sub niciun chip ca alegătorii să fie o masă gri, de feţe fără nume şi fără chip.

Un ultim cuvânt către electori?

Să nu uite niciodată că atunci când votează îşi spun numele. Să nu uite că acest exerciţiu democratic este fundamental pentru noi toţi, să nu uite că fiecare în parte contează şi are dreptul să îşi exprime răspicat opţiunea. Să nu uite că, dincolo de partide, interese politice, individuale sau de grup, eu, Cristian Cimpoi, vin şi le spun un lucru pe cât de simplu, pe atât de adevărat: „Inimile noastre bat la fel!”

Teme articol: alegeri parlament PNL deputaţi
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.