POLITICA 15 aprilie 2009

Civicii maghiari vor să arate la Strasbourg că în România nu se permite consultarea populaţiei

de Covasna Media | 538 vizualizări

Vicepreşedintele PCM Covasna, Gazda Zoltan, susţine că până în prezent 34 de consilii locale au adoptat proiecte pentru referendumul pentru autonomie şi toate sunt atacate în instanţă, urmând ca dacă va fi nevoie să se ajungă şi la Strasbourg, pentru a arăta că nu li se permite să consulte populaţia.

„Finalitatea va fi că vom ajunge la Strasbourg, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, şi se va vedea că în România de azi nu avem dreptul de a consulta populaţia. Normal ne-ar plăcea să nu ajungem, dar dacă va fi nevoie vom ajunge până la Strasbourg”, a declarat Gazda Zoltan.

Vicepreşedintele PCM Covasna spune că acele hotărâri în cazul cărora Tribunalul Covasna a pronunţat sentinţă definitivă de anulare, cum ar fi la Sf.Gheorghe, Ozun sau Vârghiş, se vor judeca mai departe la Curtea de Apel şi aşa mai departe. Majoritatea consiliilor au aprobat hotărâri pentru organizarea referendumului în data de 15 martie, iar ultima variantă votată de un consiliu local, de la Chichiş, este pentru data de 28 aprilie.

În acţiunile în instanţă, Prefectura arată că se încalcă prevederile legii nr. 3./2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, precum şi cele ale Constituţiei României, republicată.

Totodată, Prefectura mai arată că posibilitatea organizării unui astfel de referendum este nelegală atât sub aspectul obiectului, cât şi sub aspectul modalităţii de organizare.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.