POLITICA 19 noiembrie 2010

Certuri în Consiliul Local Târgu Secuiesc

de Covasna Media | 434 vizualizări
Primarul Racz Karoly (PCM) este acuzat de UDMR că ar fi acordat un contract unei firme care aparţine soţiei sale. Edilul neagă acuzaţiile Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Racz Karoly, este acuzat de organizaţia locală a UDMR că ar fi atribuit un un contract, prin hotărâre de Consiliu Local, unei firme care aparţine soţiei sale.

Primarul Racz Karoly (PCM) este acuzat de UDMR că ar fi acordat un contract unei firme care aparţine soţiei sale. Edilul neagă acuzaţiile

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Racz Karoly, este acuzat de organizaţia locală a UDMR că ar fi atribuit un un contract, prin hotărâre de Consiliu Local, unei firme care aparţine soţiei sale. Preşedintele UDMR Târgu Secuiesc, Istvan Zoltan, a declarat că la prezentarea respectivului contract nu s-a specificat cine este proprietarul, iar consilierii au crezut iniţial că este vorba despre o firmă străină.

„Pe adresa primarului din Târgu Secuiesc figurează înregistrate două firme, firma dânsului şi firma soţiei, cu ultima încheindu-se un contract de atribuire a unui proiect de construire pentru o centrală termică pe bioenergie. Directorul acestei firme este un

anume Szunyog Gyula din Ungaria, dar apare înregistrat ca asociat unic firma soţiei primarului. Chiar dacă aceştia doi sunt în divorţ încă nepronunţat, încă locuiesc împreună. Şedinţa de CL a avut loc luni (14 noiembrie), iar primarul motivează că firma a fost vândută înainte de această şedinţă şi nu are nicio legătură cu ea. Ceva este necurat la mijlocul acestui contract”, susţine Istvan Zoltan.

Primarul se apără

Racz Karoly consideră acuzaţiile ca fiind o tentativă de dezinformare şi un atac la adresa Partidului Civic Maghiar, susţinând că doreşte să construiască o centrală termică cu arderea deşeurilor organice în vid şi a căutat un partener privat pentru a dezvolta acest proiect. Racz Karoly a spus că nu a dorit să atribuie acest contract unei firme din afara judeţului, iar societatea comercială cu care a încheiat acest document nu are nicio legătură cu soţia sa. „Firma înregistrată pe numele soţiei mele a fost vândută pe 5 noiembrie, cu aproape 10 zile înainte de a încheia acest contract cu centrala termică.

Nicio altă firmă din judeţ nu îndeplinea condiţiile şi pentru a face această investiţie ce depăşeşte 100 de milioane de dolari am făcut un transfer de proprietate către acest domn din Ungaria. La acest proiect de autonomie energetică Primăria Târgu Secuiesc participă numai cu un teren de trei hectare pe care se va construi această centrală şi nu este vorba de bani la mijloc. Oricum nu sunt atât de prost încât să fac asemenea acte şi să mă expun în faţa unui CL”, a explicat Racz Karoly.

Acesta a încercat să explice de ce UDMR-iştii au impresia că firma contractată ar avea legătură cu soţia sa şi a aruncat vina în ograda Registrului Comerţului. „Ştim în ce sistem birocra tic trăim aici în România. Toată problema este la Registrul Comerţului care nu a reuşit să modifice documentele în timp util, iar acest lucru a fost interpretat defectuos. Vom încerca să trecem peste aceste acuzaţii şi să ne facem treaba cum putem mai bine”, a completat edilul din Târgu Secuiesc.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cititor, 19 noiembrie 2010
Interesant. Consiliul local din Tg. Secuiesc a votat in unanimitate propunerea primarului. (consiliul - cred ca este format din membrii PCM, UDMR). Dupa vot unii consilieri descopera ca au votat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.