POLITICA 17 aprilie 2020

Câțiva aleși locali din orașul Covasna și-au donat indemnizația lunară

de Daniela Luca | 2509 vizualizări

Din această sumă au fost achiziționate materiale și echipamente de protecție pentru medici 

Suma de 6.500 de lei s-a adunat din donațiile făcute de câțiva consilieri locali, dar și de viceprimarul și primarul orașului Covasna. Aceștia au renunțat la indemnizația lunară în valoare de 500 de lei fiecare, iar din banii strânși au fost achiziționate materiale și echipamente de protecție care vor ajunge la cadrele medicale de la Spitalul Orășenesc și la medicii de familie din localitate. 

Consilierii locali Molnár János, Domaházi János, Gazda István, Sasu Izabella, Bodó Enikő, Kopacz Levente, Kádár Gyula, Fülöp Csaba, Neagovici Vasile Cătălin, Tozlovanu Horia Mihai, Bocan Ioan Marcel, viceprimarul Jeszenovics Róbert-Károly și primarul Gyerő József au contribuit cu câte 500 de lei la fondul de 6.500 lei din care am achiziționat materiale și echipamente de protecție în beneficiul spitalului orășenesc și a medicilor de familie din localitate”, se arată într-o postare de pe pagina primarului Gyerő József. 

Conform acestuia, cetățenii, cei care au asigurat indirect plata acestor indemnizații lunare pentru consilieri, vor fi în cele din urmă beneficiarii acestui gest, care este „o manifestare de responsabilitate comunitară”, precizează primarul. 

„Cei 500 de lei reprezentau o indemnizație pe o lună a unui consilier. Eu aș fi dorit ca fiecare consilier să contribuie cu această sumă, dar am înțeles că cei care nu figurează pe listă vor avea o inițiativă proprie, cu o abordare proprie. Vor contribui și ei dar într-o altă modalitate. (...) Noi, în calitate de edili, suntem trimiși să facem și administrație publică locală, mai puțină politică, dar să ne implicăm pentru cetățeni. În momentul în care renunțăm la o sumă de bani pe care  pot să o calific ca venind de la ei, adică e contribuția lor bugetul local, care în mod indirect ajunge la consilieri sau la un ales local, pentru munca depusă de către acesta, atunci cel din urmă poate să renunțe la o indemnizație de ședință pe o lună ca și manifestare de solidaritate față de aceia care sunt în prima linie și în mod indirect față de cetățeni”, ne-a spus Gyerő József.

Un gest similar a avut loc și în Consiliului Județean, când membrii și conducerea instituției au decis să doneze câte 1.000 de lei fiecare  pentru Fundația Spitalului Județean. 

Și la Târgu Secuiesc comunitatea s-a mobilizat pentru lupta împotriva noului virus. Persoane fizice și persoane juridice au donat pentru lupta cu COVID-19 peste 305.000 de lei, 20.000 de forinți și 140 de euro. 

Surs foto: Facebook/Gyerő József

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.