POLITICA 12 august 2013

Băsescu: România îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei

de Covasna Media | 609 vizualizări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Izvoru Mureşului (Harghita), că 2013 e ultimul an în care politicienii ungari au putut să se plimbe atât de relaxat în România, el avertizând că statul român "îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei".

despre principiul general al tratamentului minorităţilor în România, Traian Băsescu a afirmat: "Niciun prag constituţional nu poate fi nici luat în discuţie, nici depăşit. Poate să se perinde prin Harghita şi Covasna toată protipendada politicienilor maghiari. Cred că e ultimul an în care au putut să o facă atât de relaxat".

Şeful statului român a susţinut că politicienii maghiari care au venit în Harghita şi Covasna au depăşit limita decenţei, potrivit Mediafax.

"Anul ăsta au ajuns la limita la care le spun: e prea mult", a continuat preşedintele Băsescu.

El a susţinut că Ungaria a devenit "în momentul de faţă un focar de instabilitate din punct de vedere al tratării minorităţilor în regiune, nu în România, în regiune", adăugând că politica Budapestei a început să creeze "dificultăţi".

"România îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei", a continuat Băsescu.

Traian Băsescu a formulat şi o critică legată de faptul că premierul Ungariei, Viktor Orban, "circulă prea liber" în judeţele Harghita şi Covasna.

"Dacă nu v-a plăcut, de ce nu l-aţi fluierat? Nu o să vină Guvernul să-l fluiere", a răspuns Traian Băsescu.

Traian Băsescu participă la a XI-a ediţie a Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, judeţul Harghita, care are ca temă principală "România şi românii de la frontiera Uniunii Europene şi NATO". De asemenea, la aceste dezbateri sunt prezenţi  lideri ai organizaţiilor româneşti din jurul frontierelor ţării şi din Balcani (Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina, Albania), dar şi din Diaspora românească (Italia şi Franţa).

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
costel, 13 august 2013
am ajuns ca minoritatile sa faca asemenea figuri in ROMANIA??????unde suntem oare,in tara ungurilor?la puscarie cu cei care cer asa zisa ,,autonomie,, TRANSILVANIA PAMANT ROMANESC
Eugen, 13 august 2013
Cautati discursul original, cititi-l, si apoi comentam impreuna. Asa dupa ureche... Eu am urmarit in direct acest discurs. Daca introduceati in articol, intreaga fraza,referitoare la subiect, se citeste integral
lili, 12 august 2013
Ipocrizia lui Traian Basescu: 1. L-a sprijint pe Victor Orban sa ajunga la putere in Ungaria(FIDEZS e membru PPE ca si PDLul lui Traian Basescu), iar Orbam l-a sprijint pe el sa ramana citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.