POLITICA 31 octombrie 2019

Barometru Europa FM - Topul intenţiilor de vot la prezidenţiale; pentru parlamentare, PNL conduce, urmat de PSD şi de USR

de Covasna Media | 1294 vizualizări

Aproape 50% dintre cei care intenţionează să meargă la vot la prezidenţiale ar opta pentru Klaus Iohannis dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, iar pe locul al doilea este Mircea Diaconu cu 16,7%, conform unui Sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM. Pentru alegerile parlamentare, topul este condus de PNL, urmat de PSD, ambele în creștere cu câte două procente, şi de USR.

Cum ar vota românii dacă s-ar alege președintele în acest weekend

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum, în loc de anul viitor, 29,6% dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL (plus 2%faţă de luna septembrie, reiese din Barometru Europa FM, realizat de IMAS în luna octombrie.

PSD este pe locul 2 cu 21,2 %, în creştere cu aproape două procente faţă de luna septembrie, iar USR pierde și în această lună un procent și jumătate, rămâne astfel pe locul trei, cu 16,4%.

Cum ar vota românii dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare?

Într-un sondaj desfășurat de Observatorul de Covasna, prima poziție, la ora publicării acestui articol, este ocupată de Klaus Iohannis (33%), urmat de Dan Barna (18%) și Viorica Dăncilă (14%).

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.