POLITICA 4 februarie 2010

Atitudinea consilierilor locali PCM, „O ruşine şi o batjocură“

de Covasna Media | 606 vizualizări
Consilierul Mădălin Guruianu îndeamnă PCM să renunţe la frustrări 4feb2010-clRefuzul consilierilor Partidului Civic Maghiar (PCM) de a vota proiectul de hotărâre prin care Centrul de Transfuzii se mută din Casa Bene în clădirea Grădiniţei cu Program Normal nr. 4 naşte noi contestaţii. De această dată, acestea vin din partea consilierului local Mădălin Guruianu, care consideră că modul în care cei din PCM au blocat acest proiect de hotărâre este „o ruşine şi o batjocură”.

Consilierul Mădălin Guruianu îndeamnă PCM să renunţe la frustrări

4feb2010-clRefuzul consilierilor Partidului Civic Maghiar (PCM) de a vota proiectul de hotărâre prin care Centrul de Transfuzii se mută din Casa Bene în clădirea Grădiniţei cu Program Normal nr. 4 naşte noi contestaţii.

De această dată, acestea vin din partea consilierului local Mădălin Guruianu, care consideră că modul în care cei din PCM au blocat acest proiect de hotărâre este „o ruşine şi o batjocură”.

Riscăm să pierdem 10 milioane de euro Mădălin Guruianu a declarat că PCM a politizat întregul proiect, punând în pericol reabilitarea şi modernizarea Casei Bene, prevăzută în Proiectul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), Sfântu Gheorghe riscând astfel să piardă zece milioane de euro.

„M-am simţit umilit şi aştept ca cetăţenii din Sfântu Gheorghe să tragă la răspundere politicienii care nu vor să facă administraţie, care nu sunt interesaţi de dezvoltarea oraşului ci vor doar să arate cât sunt de tari (…). Să te opui unui proiect pe care l-ai dezbătut un an, pe care l-ai analizat în diferite comisii, în plen, căruia i-ai dat votul de încredere, pe care l-ai negociat cu trei ministere mari… şi la final să-ţi pui problema că nu votezi doar pentru că partidul tău nu mai are viceprimar (pe Balint Jozsef, fost viceprimar PCM- n.r.)- mi se pare o mare- mare batjocură”, a declarat Guruianu, subliniind că PCM a insistat pe refuzul de a vota proiectul, chiar dacă problema mutării copiilor din Grădiniţa nr. 4 a fost rezolvată, cu implicarea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Toate avizele şi acordurile necesare Consilierul local a precizat că proiectul a avut toate avizele şi acordurile necesare proiectului şi că, întrebaţi ce modificări ar dori să se aducă acestuia pentru a fi votat şi de către ei, cei din PCM „au ridicat din umeri”.

„Domnii din PCM au spus că îşi pot schimba părerea, aşa cum şi eu îmi pot schimba părerea, trecând de la independent la liberali. Nu-mi aduc aminte pe ce poziţie a fost domnul Balint Istvan pe lista PCM, dar aş fi foarte bucuros să ne confruntăm faţă în faţă, eu român, el maghiar, pe o confruntare ideologică, pe baze electorale - câte voturi aş putea aduna eu şi câte domnia sa, de unul singur, fără să fie remorcat de nişte personalităţi precum regretatul Konya Adam sau de domnul Kovacs Istvan, preot cu o altă notorietate faţă de colegii săi”, a explicat Mădălin Guruianu.

„Să renunţe la frustrări“

Consilierul a ţinut să sublinieze intenţia Centrului de Transfuzie de a înfiinţa la Sfântu-Gheorghe Rezerva Naţională de Sânge, acuzându-i pe consilierii PCM că boicotează un proiect de importanţă naţională.

„Aceşti oameni - PCM, au demonstrat acum că sunt extrem de limitaţi la a face politică pentru grupul lor, în niciun caz pentru maghiarii care i-au votat şi, în niciun caz - şi cel mai grav - în folosul, ci împotriva comunităţii din Sfântu Gheorghe”, a mai spus Guruianu, făcând apel ca cei de la PCM „să renunţe la frustrări” şi să se preocupe de priorităţile oraşului.

Poiectul prin care ar fi trebuit să aibă loc un schimb între clădirea Centrului de Transfuzii şi clădirea Grădiniţei a picat din nou, în ultima şedinţă a CL, consilierii PCM abţinându-se de la aprobarea acestuia, pe motiv că nu ar exista spaţii pentru asigurarea educaţiei copiilor care sunt acum în respectiva grădiniţă. Faptul că proiectul nu a primit aprobarea CL pune în pericol reabilitarea şi modernizarea Casei Bene, prevăzută în PIDU, pentru care oraşul ar putea primi zece milioane de euro.

Monica Rizea

Teme articol: PCM Mădălin Guruianu
Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
stefan, 5 februarie 2010
Domnul Guruianu daca imi amintesc bine a fost remorcat la randul lui de Asociatia a carei presedinte a fost, si care este un fel de rampa de lansarea a noilor politicieni.Balint este un intreprinzator citeste integral
radu, 5 februarie 2010
Domnul Guruianu mereu a urmarit doar interesul lui,ca acuma este mai vizibil decat altadata.Asa zisul independent si cel care vrea sa ajute cetateni acestui oras.
stefan, 4 februarie 2010
Poate domnul Guruianu are dor de casa si vrea sa ne paraseasca...face jocurile udmr-ului in toate felurile intr-un mod rusinos
radu, 4 februarie 2010
Si asa va disparea si singura cresa unde poti duce copii care nu pot fi dusi inca la gradinita deoarece au sub 3 ani.
Costi, 4 februarie 2010
O rusine si batjocura este faptul ca acest individ Guruianu a votat cu mana flutarand steagul secuiesc ca steag al orasului. Pentru asta nu-i plesneste gubanul... Rusine Guruiene, rusine sa-ti fie!
ziarist, 4 februarie 2010
Eu unul nu mai prea inteleg ceva de aici. Intentia care e totusi ? Sa se creeze acel centru de sange de care vb Dr. Rosin...sau sa se bage 10 mil euro in casa Bene. Si nu e cam mare suma asta ptr. o citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.