POLITICA 5 iulie 2012

Antal Árpád (UDMR): „Schimbarea din mers a regulilor pe scena politică 'ştirbeşte' democraţia”

de Agerpres | 331 vizualizări

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a afirmat că schimbarea din mers a regulilor de joc de pe scena politică „ştirbeşte” democraţia.

„Din păcate în ultimii ani au fost multe decizii la nivel politic care au ştirbit instituţiile de bază ale democraţiei şi nu e un lucru fericit faptul că se perpetuează aceste lucruri (...) Dar, hai să fim realişti şi corecţi şi să spunem că nu ieri, alaltăieri au început să fie schimbate regulile jocului. Îmi amintesc când eu eram deputat în Parlamentul României cum a fost dat jos Adrian Năstase şi pus Bogdan Olteanu în locul lui. E important ca instituţiile statului să funcţioneze corect, iar părerea mea e că atunci când eşti la putere trebuie să faci regulile şi să te comporţi în aşa fel încât să îţi fie bine şi când eşti în Opoziţie. Dacă nu ţii cont de reguli, atunci când ajungi în Opoziţie nu vor ţine cont nici alţii”, a spus Antal Árpád.

Conducerea Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna a criticat demersurile iniţiate de USL pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, arătând că formaţiunile politice aflate la putere ar trebui să se ocupe de „soarta poporului” şi nu de acapararea cât mai multor „fotolii de catifea”.

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsár Terza József a declarat că suspendarea preşedintelui Traian Băsescu nu reprezintă, în opinia sa, un act democratic şi că acesta ar trebui lăsat să-şi încheie mandatul de cinci ani obţinut în urma unor alegeri.

„În urmă cu cinci ani, când s-a mai pus problema suspendării preşedintelui, PCM l-a sprijinit pe Traian Băsescu, dar acum nu avem nicio poziţie şi niciun fel de relaţie cu vreun partid politic românesc. Dar eu zic că nu e democratic ceea ce se întâmplă şi niciodată nu o să sprijin un partid comunist, cum este PSD (...) Ţara e pe marginea prăpastiei, iar cei de la USL nu fac nimic pentru popor, fac doar în interes propriu şi se luptă pentru fotolii de catifea (...) Noi credem că ţara are numai de pierdut cu ideile astea ale USL”, a spus liderul PCM.

Liderul PDL Sfântu Gheorghe, Codruţ Opaiţ a declarat că ultimele evenimente de pe scena politică a ţării instrumentate de liderii USL reprezintă un „derapaj de la democraţie”, iar în opinia sa acest lucru va avea ca efect regruparea mult mai rapidă a forţelor de dreapta.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat joi că Plenul reunit la Parlamentului se va întruni vineri, la ora 17,00 pentru votul pe propunerea de suspendare a preşedintelui, după pronunţarea Curţii Constituţionale.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.